Здравейте фенове на италиянските машини! Знае ли някой колко струва лепене на картер не заваряване а лепене? Благодаря на отговорилите!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко струва лепене на картер?
Collapse
X
-
Re: Колко струва лепене на картер?
m-u-r-o написа:Здравейте фенове на италиянските машини! Знае ли някой колко струва лепене на картер не заваряване а лепене? Благодаря на отговорилите!Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:m-u-r-o написа:Здравейте фенове на италиянските машини! Знае ли някой колко струва лепене на картер не заваряване а лепене? Благодаря на отговорилите!
Коментар
-
Estario написа:Има ли начин да се предпази картера на Марея? Просто тази кола е ниска за нашите пътища.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
начина е да завариш планка от дебела ламарина или желязо(най-добре) на 2-3 сантиметра под картера по цялата му дължина!!!При жесток удар отдолу няма да помогне много,но поне при ожълване,което е най-често срещано или при преминаване с по ниска скорост през нещо по-високо,ламарината ще обере охлузването,ще се поокриви,но картера остава остава непокътнат...Мислил съм и съм говорил за подобно нещо с един приятел за моята мареа и до тоя вариант стигнахме,че ще е най-добре...за съжаление едва ли скоро ще го реализирамex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:начина е да завариш планка от дебела ламарина или желязо(най-добре) на 2-3 сантиметра под картера по цялата му дължина!!!При жесток удар отдолу няма да помогне много,но поне при ожълване,което е най-често срещано или при преминаване с по ниска скорост през нещо по-високо,ламарината ще обере охлузването,ще се поокриви,но картера остава остава непокътнат...Мислил съм и съм говорил за подобно нещо с един приятел за моята мареа и до тоя вариант стигнахме,че ще е най-добре...за съжаление едва ли скоро ще го реализирамFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Estario написа:Tornado написа:m-u-r-o написа:Здравейте фенове на италиянските машини! Знае ли някой колко струва лепене на картер не заваряване а лепене? Благодаря на отговорилите!
Коментар
-
Estario написа:Успешно залепих картера с епоксидна двукомпонентна смола. Първо изтрих добре повърхността с парцал. След това почистих с ацетон и за финал изслъсках до блесване мястото където ще лепя с телена четка. Нанесох 1 слой и оставих лепилото да хване за 4-5 часа. След това взех едня малка метална мрежичка и я вградих във вторият слой и оставих за още 5-6 часа да хване, без да паля колата през целия процес на лепене. Епоксидната смола е направила чудесна кръпка и няма никакви течове. Преди да се захванете да лепите се уверете че двигателят е изстинал, защото лепилото се разтича ако е горещ и това провали първият ми опит. Всичко ми излезе 24 лева с мрежичка, лепило, ацетон и телена четка.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Tornado написа:Estario написа:Успешно залепих картера с епоксидна двукомпонентна смола. Първо изтрих добре повърхността с парцал. След това почистих с ацетон и за финал изслъсках до блесване мястото където ще лепя с телена четка. Нанесох 1 слой и оставих лепилото да хване за 4-5 часа. След това взех едня малка метална мрежичка и я вградих във вторият слой и оставих за още 5-6 часа да хване, без да паля колата през целия процес на лепене. Епоксидната смола е направила чудесна кръпка и няма никакви течове. Преди да се захванете да лепите се уверете че двигателят е изстинал, защото лепилото се разтича ако е горещ и това провали първият ми опит. Всичко ми излезе 24 лева с мрежичка, лепило, ацетон и телена четка.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар