Здравейте на всички във форума.Тъй като в къщи имаме една спретната машинка а по точно гореспоменатата Застава ГТ55 от 85та година, ми е интересно тъи като по принцип тя си е чиста Фиатка самоче зглабана в бившата Югославия ако не се лъжа, какъв двигател от по-съвременните Фиати освен на Пунто-тата, ще е вазможно да се сложи.Не ,че нейния двигател е зле - напротив, автомобил от тоя клас, на 24 години с мощност 55 коня и да варви с 160 км/ч на бензин мисля че е повече от добре...... но все пак ще е яко да се сложи нещо по мощничко за резил на Голфовете по светофарите...... по долу има снимки на вапросната Застава и ще се радвам ако има интересни мнения и препоръки от вас колеги
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Двигател от Фиат в Застава ГТ55 ????
Collapse
X
-
Не разваляй колата, когато умре ДВГ тоава пипай!Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
bmahob написа:Не разваляй колата, когато умре ДВГ тоава пипай!
Коментар
-
beast31 написа:Поздравления за идеята и за запазената колица!Нали се сещаш,че освен ДВГ,колата трябва да претърпи и модернизация на спирачки,окачване и т.н.Ако ти е единственна кола,набиването на толкова пари в нея няма смисъл,по--добре си вземи едно ГТ.
Коментар
-
Един съвет, ако приемаш. Карах известно време такава застава - служебна, верно че не е лоша машинка, но ако слагаш по-як двигател, подсигури си и по-голяма стабилност и по-добро спиране най-вече. Веднъж ми се наложи с нея да намаля по-рязко, докато карах със 140, и познай - един трабант на около 150 метра пред мен, който се движеше с около 60 - 70 км/ч щеше да стане на разпалки :D . Имат изключително голям спирачн път при големи скорости.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Един съвет, ако приемаш. Карах известно време такава застава - служебна, верно че не е лоша машинка, но ако слагаш по-як двигател, подсигури си и по-голяма стабилност и по-добро спиране най-вече. Веднъж ми се наложи с нея да намаля по-рязко, докато карах със 140, и познай - един трабант на около 150 метра пред мен, който се движеше с около 60 - 70 км/ч щеше да стане на разпалки :D . Имат изключително голям спирачн път при големи скорости.
Коментар
-
Iliqn4o_86 написа:karal fiat написа:имаш проблем с мястото заради гумата. мога да ти подаря един вал, че и глава с чарколяците.
Коментар
-
Колега имам същата Застава и вече смених двигателя по точно преди доста време с Lancia Delta 1.3 двигателя е 76 к.с. и има около 20 Нм въртящ момент от оргиналния с двигателя смених и скоростната кутия от същия двигател с 5 скорости и направо колата летеше за изумление на околните но с времето се поскапа разбира се въпреки че сега съм решил да опитам какво може да покаже тоя двигател т.е. да претърпи всички възможни тунинги и ако има скоро резултат ще пиша отново!Иначе ако се не лъжа двигателя пасва без никакво препрравяне по купето!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар