Ето моя проблем:Автомобил Браво, 1.8ГТ, 1997г. Отскоро си гасне без видима причина. Само когато е в покой, в движение още не е гаснала. Преди това имах (и още имам) проблем с мигача-като го включа и съм на фарове последните почват да премигват (и изгасват понякога и пак светват). Преми малко си поиграх с ръчката на мигачите -мърдайки я насам-натам успях да изгася колата. Важно е да се отбележи, че в този случай остана да свети таблото, а при неумишленото гасене не светеше нищо на таблото (повечето пъти, понякога оставаше да светят иконките на акумулатор, дюзи и масло).Та се чудя:-за жичкаджия ли съм-мога ли да си разглобя сам кората под комилото и кво да гледамМоля за мнения и предложения! Благодаря!Тук е подходящото място за тази тема.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мога да си изгася колата с ръчката на мигача!
Collapse
X
-
Humppa
Корите около волана се свалят лесно, но трябва да се внимава да не се изпочупят щифтовете, които влизат един в друг на горната и долната кора. Трябват ти хубави инструменти - гедоре с шестограми. Внимавай и с лентовият кабел на еърбега Прегледай за оголени кабели, почисти си механизните на кутията с лостчетата за светлините и чистачките, като трябва да си много внимателен, защото белите пластмасови детайли са нагорели и се чупят лесно!!!
-
Humppa написа:Корите около волана се свалят лесно, но трябва да се внимава да не се изпочупят щифтовете, които влизат един в друг на горната и долната кора. Трябват ти хубави инструменти - гедоре с шестограми. Внимавай и с лентовият кабел на еърбега Прегледай за оголени кабели, почисти си механизните на кутията с лостчетата за светлините и чистачките, като трябва да си много внимателен, защото белите пластмасови детайли са нагорели и се чупят лесно!!!Кърти, чисти, извозва, а понякога прави пастет.
Коментар
-
Humppa
Гедорето трябва за 2та болта, които държат волана, или не, еърбега държаха. Воланът се държи от голяма гайка 24 ли беше, по-голяма ли... Това по спомен...Сваляш 2-те кори, след това трябва да свалиш еърбега с помощта на гедорето с шестограмите, след това разкачваш кабелите на еърбега и волана и псуваш като се развие лентовият кабел, след това сваляш волана и чак тогава кутията с превключвателите и лостчетата
Коментар
-
yonkok написа:Humppa написа:Корите около волана се свалят лесно, но трябва да се внимава да не се изпочупят щифтовете, които влизат един в друг на горната и долната кора. Трябват ти хубави инструменти - гедоре с шестограми. Внимавай и с лентовият кабел на еърбега Прегледай за оголени кабели, почисти си механизните на кутията с лостчетата за светлините и чистачките, като трябва да си много внимателен, защото белите пластмасови детайли са нагорели и се чупят лесно!!!forza la FIAT
http://gorata.net/f.php?f=dani_bravo
Коментар
-
Humppa написа:Гедорето трябва за 2та болта, които държат волана, или не, еърбега държаха. Воланът се държи от голяма гайка 24 ли беше, по-голяма ли... Това по спомен...Сваляш 2-те кори, след това трябва да свалиш еърбега с помощта на гедорето с шестограмите, след това разкачваш кабелите на еърбега и волана и псуваш като се развие лентовият кабел, след това сваляш волана и чак тогава кутията с превключвателите и лостчетатаКърти, чисти, извозва, а понякога прави пастет.
Коментар
-
Humppa
Не е толкова страшен този ремонт. Но аз имам един познат, който има магазин за инструменти и от него взех хубави гедории и битове, че се оправих!
Коментар
-
Humppa написа:Не е толкова страшен този ремонт. Но аз имам един познат, който има магазин за инструменти и от него взех хубави гедории и битове, че се оправих!Кърти, чисти, извозва, а понякога прави пастет.
Коментар
-
Интересното в цялата работа е че кабелите на мигачите (и другите ръчки) не са свързани с контактния ключ. Радиото ми работи, но контактния ключ-не? Дали някой бушон се чудя?Такааа. Развих болчетата на гърба на волана и махнах бибитката и:1-ва изненада: Това нещо Еърбек го няма, липсва, или е невидимо2-ра изненада: Гайката на волана е скрита в някакво метално гнездо-шайба и никакъв достъп до него ...Някакви идеи как се проицедира?Кърти, чисти, извозва, а понякога прави пастет.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар