Здравейте колеги може ли да се рециклира носач (има ли начин да стане в домашни условия ) или трябва да си ида при майстори и какви пари върви цялата процедура
1.6 16v 96 г. 103 hp.
България е една от малкото страни в света ,в която докато се движиш в насрешното ,някой може да те шибне отзаде
Да мина да те взема...или да взема да те мина?
Ако шарнира е заминал в което съм почти сигурен, просто не си струва, ще изкара много малко време, пък и е абсурд да го направиш в домашни условия, освен ако нямаш инструментите и знаеш какво правиш. Иначе тампоните могат да се сменят с малко повече мерак, но не съм виждал да се продават отделно.
--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Аз пък съм виждал тампони да се продават отделно, но както каза колегата няма смисъл да се занимаваш, ако шарнира е започнал да си заминава! На накои мета ги рециклират, но не си струва при положение, че читав носач за нашите коли струва 60-70лв. А за избиването и набиването на новите тампони нека споделят колеги, които са го правили. Без преса, или поне сериозно менгеме ми се струва тежка задачка.
аз също бях голям навитак на рецилкирането, защото като си купувах нови караха по 15 000 и айде пак. дразни ме не толкова парите дето давам, а много начесто ми идва да ги сменям, преди лятото и после преди зимата пак, ебаси носачите. рециклирах едни носачи, единия го махнах на 6 000 км тампоните издадоха багажа, не ги бях сменял, иначе с епродават отделно. другия носач направи 15 000 и се разхлопа шарнира и него махнах. иначе ми взеха 20 лв за двата ама кел файда, като карат по толкова. препоръчвам ти да си вземеш от морга оригинални- познават се по знака на носача едно като моливче в триъгълник има на него, а шарнира и тампоните се познават лесно дали има живот в тях. е, най-добре нови си взми, но става дума за тънко да минеш. иначе хит ко препоръчва окап. засега 4-5 000 нямам проблем с тях. ноо оригиналните са мнодо добър избор, от морга за 50 лв предполагам ще ти дадат 2, а са много здрави.
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Аз пък съм виждал тампони да се продават отделно, но както каза колегата няма смисъл да се занимаваш, ако шарнира е започнал да си заминава! На накои мета ги рециклират, но не си струва при положение, че читав носач за нашите коли струва 60-70лв. А за избиването и набиването на новите тампони нека споделят колеги, които са го правили. Без преса, или поне сериозно менгеме ми се струва тежка задачка.
От тия носачи дето струват по 60-70 лв независимо производителя им е излезло име на Фиатите,че имат слаби предници.Два пъти вече сменям само заден тампон,носача е на 140000 клм и не е мръднал шарнирния болт.Ако херметизиращия маншет е здрав,живота му е неограничен.Оргиналния заден тампон го смених за пръв път на 120000 клм,но тези от магазините са ментета и както носачите карат по 10000 клм.Тампоните на носача се сменяват само на преса.Не си струва да се сменя комплект носач с някое менте.По добро от оргинала няма.Въобще проблема на Фиатите у нас е отвратителното качество на резервните части.Същото важи и за термостатите,за гумените елементи и за какво ли не още.
Всичко зависи както споменаха колегите по-горе от здравината на маншета който пази сферичния болт от пясък и вода.Тампоните се продават отделно и се сменят в домашни условия без преса и за около 15 минути на тампон.Важно е да се подведе добре тампона и да е успореден на носача защото ако не се спази това лесно превъртат и се късат новите тампони.Писал съм и в друга тема сега единия ми носач е този с знака с моливчето ,а другия е Ас метал на 70000 км.Другия Ас метал го свалих за смяна на преден тампон и шарнира е здрав и е като нов.
Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
благодаря на отзовалите се питах само информативно иначе съм се нагласил за Fast ot axm-auto с две години гаранция
1.6 16v 96 г. 103 hp.
България е една от малкото страни в света ,в която докато се движиш в насрешното ,някой може да те шибне отзаде
Да мина да те взема...или да взема да те мина?
Както ти каза и Торнадо ,ако си намериш АС метал -турски са ,но са много качествени .Слагай ги без да се замислиш.Магазина им е на Ботев срещу 2-ра градска .Успех
MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!! R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Днес си смених окачването на Мареата.Направо е друга кола. Ремоната струваше само 60лв. Разбира се това е защото имах разни жокери.4бр. тампони - 34лв.2бр. биалетки - 26лв.Ето и какво смених днес.1бр. Амортисьор.1бр. Пружина.2бр. Носачи.2бр. Биалетки.2бр. Задни амортесьори.Странно, но всичко без биалетките беше оригинално и изкара при мен точно 4г, което е доста впечатляващо.Биалетките ги смених преди 2г. Амортисьора се е развалил защото му се е прецакал предпазителя против прах.Странно, но едната пружина беше маркирана със сиво и жълто, а другата с зелено и лилаво - затова ги оеднаквих.
Маркировката не е ли точно, за да се различава лява от дясна?
Ами то няма лява и дясна, както няма ляв и десен амортисьор и биалетка.Поне при Мареата е така.Означението би трябвало да е твърдостта.Поне така си мисля.
Маркировката не е ли точно, за да се различава лява от дясна?
Ами то няма лява и дясна, както няма ляв и десен амортисьор и биалетка.Поне при Мареата е така.Означението би трябвало да е твърдостта.Поне така си мисля.
Прав си, обаче при много автомобили ги маркират, да не кажа, че на Реното ляв и десен амортисьор са в различни цветове - син и оранжев... Поне едно време беше така.
Днес си смених окачването на Мареата.Направо е друга кола. Ремоната струваше само 60лв. Разбира се това е защото имах разни жокери.4бр. тампони - 34лв.2бр. биалетки - 26лв.Ето и какво смених днес.1бр. Амортисьор.1бр. Пружина.2бр. Носачи.2бр. Биалетки.2бр. Задни амортесьори.Странно, но всичко без биалетките беше оригинално и изкара при мен точно 4г, което е доста впечатляващо.Биалетките ги смених преди 2г. Амортисьора се е развалил защото му се е прецакал предпазителя против прах.Странно, но едната пружина беше маркирана със сиво и жълто, а другата с зелено и лилаво - затова ги оеднаквих.
не разбрах - носачите си сменил, но с какви и откъде ?
Коментар