Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със съединител или не?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със съединител или не?

Здравейте! Проблема е следния - сменявам жило на съединител (счупена пластмасата, която се закача на самия педал), карам 500-600км и скоростите започват едвам да влизат на запален двигател. (В сервиза регулираха един път новото жило, още при смяната). Педала е леко твърд , но става. Отделя на 4-5см. от пода. Пак ли да регулирам или друго може да е скапано! Благодаря!

Колега, вероятно си поредният изгорял с жило-менте. Ако и марката на жилото е MALO, работата е почти сигурна.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Благодаря!Вчера чух същото и от човека в сервиза на FIAT ( 4-ти километър)!Хора, не ползвайте услугите на DUNEV MOTOR SPORT! Не разбират и режат глави!!!Благодаря, още един път!

Коментар

Според мен пак си за жило - купи си оригинално и скъпо.Много е гот след смяната стига все пак и съединителя да не е тръгнал.

Коментар

Аз сложих някакво жило EFFE. Явно е менте защото е за 20 лв, но сега педала ми е много по мек от преди.Имах само 1 проблем- незнайно защо ми се развиваше гайката за регулиране и също като теб скоростите влизаха трудно и хъркаше. Навих малко повече гайката и я лепнах с течен метал и сега ми отделя перфектно.Според мен проблема ти е същия
          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
          FIAT БРАВО 1.2 16v
          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

snake написа:
            Колега, вероятно си поредният изгорял с жило-менте. Ако и марката на жилото е MALO, работата е почти сигурна.
            колега аз преди 2 седмици някъде си взех такова жило MALO и нямаше грешка ам ся нещо пак взеха да не влизат скоростите като стане жега .. да сменям жилото ли пак ?
            1.6 16v Abarth

Коментар

xtry написа:
              snake написа:
              колега аз преди 2 седмици някъде си взех такова жило MALO и нямаше грешка ам ся нещо пак взеха да не влизат скоростите като стане жега .. да сменям жилото ли пак ?
              Щом си го монтирал само преди 2 седмици, пробвай първо с регулиране. По принцип е нормално да се регулира няколко пъти жилото след смяна. Аз регулирах, регулирах, счупих си клемите за акумулатора от монтиране и демонтиране и накрая стана така, че нямаше накъде повече да се регулира и се наложи да си взема ново доста по-скъпо жило.И все пак вероятно не всяко жило MALO е боклук, но по принцип това са от най-евтините жила и често създават проблеми.

Коментар

колега можеби си прав,но забелязвам че само когато е жега и зор влизат тея скорости..вече няколко пъти го регулирам и ще видим сега как ще е като се стопли пак кажи ми каква марка е твоето да знам какво да търся и от къде си го взел ? ако помниш и цена да си имам едно на ум.поздрави
                1.6 16v Abarth

Коментар

Не знам каква марка е новото жило, но педалът е чак нечовешки мек :D . Купих жилото от AXM-AUTO, казаха ми, че е за оригинално вграждане във фиат. И цената не помня, но не беше кой знае колко скъпо, е все пак не беше 25 лв., колкото е MALO. Тази година съм дал към 1500 лв. за ремонти и вече ми се омешаха нещата.Все пак пробвай да регулираш, докато е възможно .

Коментар

xtry написа:
                    колега можеби си прав,но забелязвам че само когато е жега и зор влизат тея скорости..вече няколко пъти го регулирам и ще видим сега как ще е като се стопли пак кажи ми каква марка е твоето да знам какво да търся и от къде си го взел ? ако помниш и цена да си имам едно на ум.поздрави
                    Влизат трудно скоростите заради това че не е регулирано жилото и не отделя хубаво съединителя.Това се получава когато отделя много ниско. Навий си повече гайката и най добре залепи полумесеца към вилката с поксипол че при мен незнайно как се развива гайката и се получава ефекта като при теб
                    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                    FIAT БРАВО 1.2 16v
                    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

колега нали има законтряща гайка отзад не е от нея съм сигурен щото я стягам яко можеби тряа да натягам малко по малко докато не му дойде където трябва )
                      1.6 16v Abarth

Коментар

Колеги, Имам подобен проблем с влизането на скоростите от около седмица но днес вече почва да става адски трудно да превключваш скоростите, до колкото разбрах проблема идва от регулираневто на съединителя. Въпроса ми е как се прави реглажа ?

Коментар

infineon написа:
                          ...Влизат трудно скоростите заради това че не е регулирано жилото и не отделя хубаво съединителя...
                          Идва обаче един момент, в който няма накъде повече да регулираш. Това е моментът, в който трябва да изхвърлиш жилото-менте и да купиш истинско . А все пак да не изключваме и факта, че 2009 е годината на проблеми със съединителите на нашите фиати и може да се наложи и нов съединител заедно с новото жило. Абе нема уесно, всеобщата гадост те дебне отвсякъде :D .

Коментар

ами брат то има още доста за регулиране но педала почва да отделя мноо на високо както когато бях със старото жило,но при него стана така защото като се е счупила пластмасата и е влязла в купето жилото се е държало на гумата която покрива жилото и тя се беше набръчкала яко .. и аз мисля че ще тряа и съединител да сменям скоро дано да ме изкара още 2 месеца че съм зле финансово в момента .....
                            1.6 16v Abarth

Коментар

Здравейте, пак!Отидох в сервиза на Fiat ( 4ти км) и смениха жилото с : "RICAMBI ORIGINALI" C015 (това пише на опаковката) - 120 лв....Такъв мек педал на съединител не съм пипал - направо паднах! Пича даже каза, че принципно трябва и по- мек да бъде, но аз съм повече от доволен..И още съединителя ми има още живот!!!Проблемът остава със "хората" от DUNEV MOTOR SPORT, които не желаят да ми върнат парите.

Коментар

Working...
                              X