Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Пунто Мk2 от 2000 г - бензин или дизел ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Пунто Мk2 от 2000 г - бензин или дизел ?

Здравейте, Търся автомобил за приятелката ми и много го харесахме (поне като визия засега) модела Мк2 от 2000г .Въпросът е бензин или дизел би бил по-подходящият за нея? Колата ще пътува малко градско и повече извънградско, а приятелката ми е начинаещ шофьор.Също така единственото задължително изискване е да има климатик. Ще съм благодарен да споделите мнението си какъв би бил най-подходящият избор за двигател и кубатура при изброените по-горе изисквания!Аз лично съм имал само бензинови автомобили и нямам почти никакъв опит с дизелите за да направя някаква адекватна преценка, а и сега става въпрос за жена зад волана все пак Всяко мнение ще ни е от полза, все пак това е форума на Фиат Благодаря предварително на всички отговорили!
    `98 FIAT Bravo 1.9 JTD

Дизел

Коментар

дизел определено ще и е по лесен за каране, няма да й гасне и харчи по малко. Аз сам 1.2 бензин а един приятел има 1.9тди и гори колкото мойта. Пак и дизела е по издръжлив двигател. А за климатика аз съм с климатик 1.2 16В 80к.с искам да ти кажа че пусна ли климатика се едно да опуна на половина ръчната и така да карам. Просто прекалено малка кубатура тормози се двигателя. Ако имах опит от преди това с малки двигателя нямаше да я зема затова сега в главата ми е 1.8 16В 131к,с ХГТ :D. Но дизела си е найтина по добрия вариант варви си неусеща затруднения има по голям въртящ момент и извън градско пада повече. докато 1.2 колкото в града толкова и извън града нощо че сам с 6 скорости просто малкия двигател си е направен само градско извън градско върви си но се усеща че се томози. Ако беше 1.8 бензинка няма проблеми но... Това е от мен ако има нещо което те интересува подръжка самата кола вървеж абе квото се сетиш пиши ЛС карам сам и бензинката и дизела и си карам бензинката де и знам как стоят нещата. Пиши без да се притесняваш
      www.puntopower.com
      FIAT Punto 1.2 16V Sporting

Коментар

Дизел/ЖТД .
        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

аз съм за бензин обикновения 1,2 60 коня лесен за подръжка и има климатик и колко пари си задели за такова пунто
          Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

Благодаря отново за отговорите, та значи сега-засега се очертава дизела да е предпочитан заради икономичност и мощност въпреки по-скъпата поддръжка доколкото разбирам.Може и да е писано някъде по въпроса относно + и - , но срещам два вида дизелови агрегати - 1.9D и 1.9JTD , та заради по-скромния бюджет с който разполагам ( около 3800лв. ) най-вероятно ще се насоча към по-евтиния 1.9D .Разбирам, че JTD e по-модерен мотор, но се надявам, че приятелката ми ще се чувства комфортно и с 1.9D, а и издръжката би трябвало да е по-поносима от JTD-то.
            `98 FIAT Bravo 1.9 JTD

Коментар

Re: Фиат Пунто Мk2 от 2000 г - бензин или дизел ?

sevenfifty написа:
              Здравейте, Търся автомобил за приятелката ми и много го харесахме (поне като визия засега) модела Мк2 от 2000 г .Въпросът е бензин или дизел би бил по-подходящият за нея? Колата ще пътува малко градско и повече извънградско, а приятелката ми е начинаещ шофьор.Също така единственото задължително изискване е да има климатик.
              Задължително е да търсите версиите ELX или HLX, те са най-добре екипирани, имат: Климатик, ABS+EBD, Airbag, Dualdrive(City)електроусилвател на волана. За двигателите, аз лично търсех малко по-голям двигател(1.2 16V(80 к.с), но и 1.2 8V(60 к.с) е добър двигател за това Punto, ако е дизел е най-добре да е 1.9 JTD(80 к.с).
              Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
              Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
              Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
              Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

https://www.fiat-uno.org/

Коментар

Тъй като и аз търся кола в момента и имам някаква обща представа за цените на Фиатчетата не смятам че ще бъде проблем да си взмеш JTD, ако си решил да бъде дизел. Джамбазите в момента са много огладнели и в повечето случай ми свалят хиляда лева на кола 7 8 хиляди и само ако покажа по-сериозен интерес, нз ако започна да се пазря сериозно.

Коментар

колега FIRE 8V не е задължително ELX или HLX да е моита е ЕЛХ и не е чак толкова екипирана няма абс има климатик серво ел. няма халогени на фаровете и облегалки на задните седалки кои как си го е поръчал предишният собственик
                  Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

bboyd вярно е, че всеки си я поръчва различна от завода, но имат и различни нива на оборудване за модела - SX, EL, ELX, HLX, HGT, Sporting...., като SX и EL са по-ниските нива, има и версии без ел.усилвател(могат да се познаят по това, че са с гуми размер 13"), черни брони, без ел. стъкла, и въобще са по-базови(опростени) версии. Обратния вариант е при HLX.
                    Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
                    Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
                    Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
                    Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

https://www.fiat-uno.org/

Коментар

Благодаря на всички отговорили! Не си харесахме читаво Пунто, но за сметка на това се сдобихме със слънчево Bravo 1.9JTD `98
                      `98 FIAT Bravo 1.9 JTD

Коментар

Ами честито тогава, колега, честито и на приятелката ти!Сега можеш да прочетеш ТАЗИ тема, а след това прочиташ и ТАЗИ тема и всичко ти е ясно!Милиони безаварийни километри!П.П. Сега остава да почерппиш

Коментар

здр

аз сам за бензина щотот дизелите които ги вкарват вав бг са на сумнати километри и не се знае колко ше устискат ако е читава колата да ама ако е няква на 300 хиляди км препочитам бензина

Коментар

Re: здр

sugarev написа:
                            аз сам за бензина щотот дизелите които ги вкарват вав бг са на сумнати километри и не се знае колко ше устискат ако е читава колата да ама ако е няква на 300 хиляди км препочитам бензина
                            ХАХха предпочитам да е на 300 000 отколкото върната на 300 от истинските й 600 000Това че е бензин не значи че километража на автомобила не е пипан. - Не говори глупости колега.А сега по темата ...! Аз лично ако трябва да си купувам втори път Пунто ... ще е на 100% дизел , разкарваш се без пари.За човек който иска да обикаля повече.

Коментар

koлеги бензинката си е чиста работа с един газов инжекцион си най на далавера.един от колегите писа че бензиновите на извън градско не падали като разход но много греши.иначе за климатика е вярно като се включи и умалява но все пак не всички сме състезатели.

Коментар

Working...
                              X