Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пробвах да регулирам клапаните

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пробвах да регулирам клапаните

днес се реших да замеря хлабините на клапаните и виж какво излезепонеже чукаше зверски като дизел 1-0.45мм0.45-0.52-0.45мм0.40-0.453-0.20мм0.45-0.54-0.65мм0.40-0.455-0.30мм0.40-0.456-0.55мм0.45-0.57-0.45мм0.40-0.458-0.45мм0.45-0.5Както се вижда 3 и 4 , 5 и6 се извън норамата. Затова размених пуловете на 3 и 4 , след смяната хлабината стана 3-0.4мм,а 4 0.45мм.И смених 5 и 6, 5-0.35мм, а 6-0.42мм. Колата поотихна значително, но все още се чува леко чукане , е не е както преди но се чува дали е заради 5 и 6 клапан , но за тях ще купя нови пулове. Иначе замяната стана без спец инструмент само с отверки и щипка. Според вас като смени 5 и6 ще изчезне ли чукането и ако не изчезне какво да правя от тук нататък.
    Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
    Втората......пак същата!
    (_-_)______////_______(_-_)
    Punto75-Вече на жената!
    Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Втората......пак същата!
    Punto75-Вече на жената!

Коментар

Колега, не мисля, че чукането ти идва от клапаните. Аз също смятам да си ги регулирам, дори смятам да ги докарам до 0.25-.35 мм. Малко под заводските. По-този начин по-пълно ще използвам височината на гърбицата ....
      FIAT Punto '94, 1.1 Petrol

Коментар

да и след някои друг километър картуната долу за смяна на клапани

Коментар

YAROSHKH написа:
          Колега, не мисля, че чукането ти идва от клапаните. Аз също смятам да си ги регулирам, дори смятам да ги докарам до 0.25-.35 мм. Малко под заводските. По-този начин по-пълно ще използвам височината на гърбицата ....
          Ще прегориш клапаните!
          Втората......пак същата!
          Punto75-Вече на жената!

Коментар

това си е лично мое мнение но ако чуваш леко почукване на празен ход това не ти е от клапаните а от работата на инжекторите
            Продавам Бош дебитомер,стъпков мотор и бензинова помпа оригинална за Пунто ГТ.

Коментар

sonicempire написа:
              това си е лично мое мнение но ако чуваш леко почукване на празен ход това не ти е от клапаните а от работата на инжекторите
              инжекторите по скоро цъкат, а при мен е чаткане (или може би тракане) коте пре натискане на газта учестява, последен вариант остава да сменя вала- предлагат ми един от ланчия У10 на 30 000-40000 освен и да пробвам с него
              Втората......пак същата!
              Punto75-Вече на жената!

Коментар

Working...
              X