Наскоро си смених въздушния филтър. Не намирам на опаковката марка и производител.Само опаковката ме убеждава че е бил оригинален. Веднага си помислих че сигурно е оригинално чисто менте.Виждам че старият и новият филтър са различни.Старият има една метална мрежа от към страната на двигателя, отгоре.Предполагам че тая мрежа има някакво предназначение обаче не знам какво.А пък новият няма такава мрежа и има една ивица с някакво лепило.Старият има такава ивица отдолу.Въпросът ми е рискувам ли нещо със новия филтър.Новият филтър менте ли е.Има ли някаква вероятност да се засмуче материала на филтъра и да се образува дупкапонеже няма метална решетка.Ако някой е имал опит с менте филтър може да сподели.И по какво може да се различи.Също така в един магазин ми предлагаха филтър за Алфа с предфилтър - отдолу слой с дебелина около 1 см от материал - нещо като дунапрен.Може ли да се сложи такъв филтър на Браво.На снимките - старият филтър е червен а новият е черен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за въздушен филтър
Collapse
X
-
Като гледам опаковката на новия ти филтър изглежда че е оригинален (поне всички оригинални части които съм си купувал аз са били в такава опаковка). Не че е произведен от Фиат, просто някой го е произвел ЗА Фиат. Марката която със сигурност знам, че произвежда филтри 100% същите на външен вид като стария ти филтър е Techneco (продават се например в "T&N Car"). Разликата във вилтрите (освен външния вид) не мога да ти кажа каква е, но няма никакъв проблем да си сложиш новия и да караш с него.Fiat Punto 1.1 '97
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар