Възнамерявам да си купя Стило, но слушам изключително противоречиви думи за тази количка. Миля че тук е мястото да получа някое реално мнение от хора, които карат стило или имат някъкви реални впечатления, които не са базирани на фразата: "щом е италианско е боклук". Решил съм стилото да е двуврато, но не съм решил все още да дали да е бензин 1,6 или 1,8 или дизел.Дайте мнения за положителните и отрицателните страни двигателите и като цяло за количката и как се държи по българските пътища?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си купя ли Стило?
Collapse
X
-
Humppa
Карам триврата кола от доста години. Замисли се "трябва ли ти кола с 3 врати". Аз лично се напатих!За Стилото: дизел 1,9... Защо още не си го купил
Коментар
-
Humppa
-
darkveidar написа:е да ама стило с 5 врати е малко грозноватоAlfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
На тази кола дизеловия агрегат е правен за нея, според мен нито един друг мотор не и отива (освен ако не търсиш 2.4 Abarth, но и той не е турбо мотор). Дизела е много бърз и динамичен, мощен, икономичен и същевременно няма някакви особенни дефекти, доказал се е и като продължителност на живот и като всичко. Ако смогнеш финансово, още по-добрия мотор е както каза колегата VooDoo - 110 киловатовия 1,9 16V М-jet мотор със 150 коня не 140, за съжаление това са мотори след 2005 дори 2007 година и са истинска рядкост, но и голям гордост ако станат притежание на някого. Като всяка кола и Стилото си има болежки, даже вече бих казал че те са малко повече от обикновенно, но абсолютно всичко е поправимо с нормалните парични средства отделяни за един автомобил.Даже аз на моето вече му се кефя, че има кво да се оправя ... нали знаеш човек като се влюби и отърване няма, Събота и Неделя съм под него. Естествено трябва много да внимаваш при избора, в случай че купуваш кола втора ръка всичко е много относително.'08 Alfa Romeo 147 Q2
ex. Modified '02 FIAT Stilo 1.9 JTD powered by Garrett GT2256V
Коментар
-
И аз чувам по добри отзиви за дизеловия мотор (не че за бензиновия 1.8 нещо лошо се казава, но разхода на гориво е нереален, но за сметка на това бензина е с 1000 лв по евтин и и ще останат пари за газ...)Относно за това дали е 3 или 5 врати задалжително е с 3. По красива е и нямам никаква необходимост от 5, защото съм на 20 и нямам жена деца... В наи лошия случеи се возя с оте 1 човек. А ако ми се наложи да пътувам по надалече имам на разположение друга кола(комби).radoslavpБлагодаря за коментара и аз искам 150 кончета стило но нямам как да стане, но и на 115 съм доволен.
Коментар
-
Стилото е добър автомобил. Съгласен съм с колегите, че тривртатото е по-красиво и че JTD моторът е най-подходящ за него- без значение дали е 8 или 16 клапана. Разбира се дизеловите двигатели си имат капаните- демпферен маховик (около 1500лв нов), демпферна шайба на колянов вал (около 250лв нова), демпферна ролка на алтернатора (около 300 лева нова). Но това не е честа практика да се скапват тези компоненти. Друга болешка им е задният мост, който се разбива по родните пътища. Разбиват му се тампоните, които са по около 60лв бройката. Вече и немалко предни носачи се изкупиха са Стило. Но на коя ли кола не й изтропва окачването по тоя лунен пейзаж.... Купувай смело Стило, само оглеждай внимателно конкретния екземпляр. Успех с покупкатаex. Fiat Marea 1.6 16V
ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
Коментар
-
Kotseto написа:И аз чувам по добри отзиви за дизеловия мотор (не че за бензиновия 1.8 нещо лошо се казава, но разхода на гориво е нереален, но за сметка на това бензина е с 1000 лв по евтин и и ще останат пари за газ...)Относно за това дали е 3 или 5 врати задалжително е с 3. По красива е и нямам никаква необходимост от 5, защото съм на 20 и нямам жена деца... В наи лошия случеи се возя с оте 1 човек. А ако ми се наложи да пътувам по надалече имам на разположение друга кола(комби).radoslavpБлагодаря за коментара и аз искам 150 кончета стило но нямам как да стане, но и на 115 съм доволен.Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
Stoyan_68 написа:Kotseto написа:И аз чувам по добри отзиви за дизеловия мотор (не че за бензиновия 1.8 нещо лошо се казава, но разхода на гориво е нереален, но за сметка на това бензина е с 1000 лв по евтин и и ще останат пари за газ...)Относно за това дали е 3 или 5 врати задалжително е с 3. По красива е и нямам никаква необходимост от 5, защото съм на 20 и нямам жена деца... В наи лошия случеи се возя с оте 1 човек. А ако ми се наложи да пътувам по надалече имам на разположение друга кола(комби).radoslavpБлагодаря за коментара и аз искам 150 кончета стило но нямам как да стане, но и на 115 съм доволен.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар