Здравейте!Заглеждам се във Fiat Punto 1.2 16V - какво можете да кажете за този двигател, плюсове, минуси? Какво трябва да гледам - някакви специфични неща при покупката на пунто като цяло - двигател, купе, окачване, такива неща Smilie_PDT
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ при купуване на Punto
Collapse
X
-
Коя година?Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
-
нека ти препоръча нещо което със сигурност е гледано и поддържано добре,разгледай предложенията от тук http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=42496http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=41302http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=41421виж задължително третото,точно каквото търсиш е,виждал съм колата на живо,лично ти гарантирам,че е перфектна а и цената е добрас толкова поддържана кола,ако искаш наистина добра кола,това е ТЯex.Мареа ТД100
Коментар
-
Тези са добри, но на мен ми трябва нещо до 3000лв. Вчера гледах едно пунто 1.2 16v 98ма година. Като цяло изглежда добре, но не съм се занимавал до сега с фиат и ако можете да ми дадете някакъв съвет - какво да гледам конкретно - по специално за двигателя и окачването - ако има някакви характерни проблеми за този модел, и евентуално да проверя при едно пробно каране. Също така какво мислите за този двигател - надеждност, разход, поддръжка...Mean green machine
Коментар
-
simiman написа:Тези са добри, но на мен ми трябва нещо до 3000лв. Вчера гледах едно пунто 1.2 16v 98ма година. Като цяло изглежда добре, но не съм се занимавал до сега с фиат и ако можете да ми дадете някакъв съвет - какво да гледам конкретно - по специално за двигателя и окачването - ако има някакви характерни проблеми за този модел, и евентуално да проверя при едно пробно каране. Също така какво мислите за този двигател - надеждност, разход, поддръжка...ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Има Пунта МК1 98 и9 99 с 4(5) врати 1,2 16V 85 коня, добри са 300 е нормална цена все пак МК1,Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
За 3000лв. ще си купиш Пунто МК1 в перфектно състояние. Те напоследък се движат като цена около 2000лв., така че за 3000 би трябвало да е перфектно. Разбира се мой съвет е, ако не си се занимавал с коли и не разбираш, намери си някой майстор (доверен човек, например при който твой приятел си прави колата и е доволен), плати му едни 50лв за да е доволен и като си избираш колата го вземи със себе си да я огледа. Друго което трябва да се направи вече от самия теб (защото повечето майстори не вдяват от ток) е да видиш дали като дадеш контакт то светват лампите за Фиат Код (секунда след като си дал контакт и тази лампа е светнала трябва да загасне сама), лампата която прилича на душче (секунда/две след като си дал контакт и тази лампа е светнала трябва да загасне сама), лампата за въздушната възглавница ако има (секунда/две след като си дал контакт и тази лампа е светнала трябва да загасне сама), лампите за зареждането и налягането на маслото които трябва да изгаснат чак като запалиш. Много често автоджамбазите махат някоя от лампите ако има проблем и тя съответно не свети да индицира проблема, но като дадеш контакт ще видиш че не светва и тогава и евентуално няма да купиш тази кола. Вдигни капака и разгледай за поражения по електрическата система в коша. Много често предишният собственик се е еотнасял с колата си точно както със салона, така че според мен, в повечето случаи запазеният салон е показател за добро отношение към колата. Някъде из форума имаше тема какво да гледаме при покупка на Фиат, така че няма да се впускам в обяснения, защото съдържанието на тази тема е валидно и за Пунто. И все пак за мен е добра идея да си вземеш едно майсторче с теб. Успех с покупката!Fiat Punto 1.1 '97
Коментар
-
коклко врати?Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
4 врати. Като ми остане време ще го измия и снимам, че тия дни само наляво-надясно - нотариус, кат, сервиз, излезнаха наколко неща за ремонт, за което ще трябва да ви разпитам в някоя тема - например добър и изгоден сервиз за смяна на амортисьори и заден носач; тампон на скоростната кутияMean green machine
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар