Абе колеги - някой има ли дето да му скърца съединителя и да се е преборил трайно с проблема.Гледам и на Стилото ги има същите мизерии.Вече 2 пъти го омазвам яко с масла и поспира и след някоя седмица почва пак.Добре че колата я кара жената щото аз за 5 километра градско откачам. Не толкова ото звука колкото от усещането на крака Смених и втулката на буталото, ама скърца от мястото където се държи педала на оста си. Само гадна пластмаса е там. А пък и много шибано за разглобяване - не стига че е тясно, ами и нишо не се вижда.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скърца ми съединителя - Пунто МК2
Collapse
X
-
Айде бе хора помагайте и аз съм с Пунто МК2 и скърцането ме убива.Според мен гадния звук е от мястото където педала са захваща,а там е само една бяла пластмаса .Къде да го смажа точно.Взех Вазелинов спрей за въртящи и свързващи елементи,препоръчаха ми го .Но къде да го напръскам че като гледам си е доста сложно за разглобяване всичко Yellow_Flash_Colorz_PDT_13 Yellow_Flash_Colorz_PDT_21
Коментар
-
На Bravo JTD, има ли такава пружина някаде, че и при мен от 3-4 дена, педала, скърца ужасно в края на хода си. Ако само със смазка се размина перфектно, ама мислих в неделя да я нося на майстор Се си мисля че е нещо по-сериозно, защото се чува ясно зад лявото колело как прещраква. Иначе колата си потегля както преди, сменя предавките без проблем, само педала скърца и прещраква.Някой с идея какво може да е, и най-вече сериозно ли е? Страх ме е да не ме остави някаде по пътя.
Коментар
-
Проблема е решен - поне при мен.Лазих здраво и успях да откча педала от буталото на помпичката на съединителя.Между металното буталце и педала има една пластмасова втулка - тя е причината за скърцането - напълниях я обилно с графитна грес и си събрах педала - скъцането изчезна сякаш никога не е било, а и май даже още малко омекна съединителя.Ако не ви се разглобява, щото е скапано мястото - може да се бръкне с някаква тръбичка покрай буталото на съединителя възможно най-навътре и да се нахака яко с грес - предполагам ще има същия ефект. Само с масло явно не става - като го напълнех там поизчезваше или поне утихваше за няколко дни и после пак почваше - явно маслото изтича и/или се изпарява постепенно. С греста няма проблеми вече няколко седмици.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар