Проблема е, че нещо се е откачило и колкото да дърпах връвта, седалката не иска да се сгъне напред. Ръчках с отверки и разни други приспособления и не става и не става, а оня ден ми се наложи да нося профили за гипсокартон и не можах да ги напъхам...Някой разглобявал ли е въпросното нещо?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с механизма на задните седалки
Collapse
X
-
Re: Проблем с механизма на задните седалки
gamma написа:Проблема е, че нещо се е откачило и колкото да дърпах връвта, седалката не иска да се сгъне напред. Ръчках с отверки и разни други приспособления и не става и не става, а оня ден ми се наложи да нося профили за гипсокартон и не можах да ги напъхам...Някой разглобявал ли е въпросното нещо?
-
1. Вдигаш задна лява седалка.2. Откопчаваш и буташ докрай задна лява облегалка.3. Вдигаш задна дясна седалка.4. Откопчаваш задна дясна облегалка и леко я буташ напред, докато подпре. (подпира нали?)5. Взимаш дълга и тънка отвертка и се преместваш от страната на лявата седалка. Поглеждаш в основата на облегалките, точно между двете облегалки, като трябва малко да разтвориш тапицерията, че закрива. Там ще видиш как от дясната облегалка излиза едно метално цилиндърче, което влиза в една планка с отвор. Същата планка с отвор има и за лявата облегалка. През отвора на лявата планка мушкаш дългата отвертка и натискаш цилиндърчето докато се прибере изцяло в лявата облегалка. Тъй като е на лека пружинка, може да се опита да излезе, за това като го бутнеш, с пиниз трябва да започнеш да избутваш и облегалката, така че цилиндърчето да не успее да излезе отново в отвора.Това е единственият начин да си пускаш седалката на този етап, аз лично не успях да разглобя нищо. Предполагам, че жилото, което дърпа цилиндърчето се е откачило от ръчката в горната част на облегалката, но там не успях да разглобя достатъчно, за да го закача отново. Ако успееш, свиркай веднага.Дано съм ти бил полезен. Поздрави.
Коментар
-
Здравеите ! Може ли да ми каже някои как се свалят облегалките за глави от предните седалки . На повечето коли има копче , което трябва да се натисне , за да може да се извади облегалката , но тук няма . Или аз не мога да го намеря . Колата ми е Фиат Мареа 1,9 TD 100 .Float like a butterfly - sting like a bee !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар