Привет колеги! Случи ми се следната случка - изневиделица. Вече бях изминал около 25 км градско. Без никакви индикации.След това товаря един багаж, въртя ключа - не пали. Имам Фиат Типо 92 г. с електронното табло - таблото светка, но не иска да завърти стартера и да запали.Пробвах да паля на газ, на бензин. Задържах ключа по-дълго време - не става.Помислих си - дали са четките на стартера - при бутане не запали - нито на 2-ра, нито на задна.Ако някой предполага нещо или пък е имал сходен проблем - моля пишете!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ - проблем със запалването - FIAT Tipo 92ie ?
Collapse
X
-
Аз имах същия случай с мойто Типо!Спирам пред гаража и гася.Отварям гаража да я прибирам, сядам вътре давам на контакт, изчаквам да изгаснат някой лампички(помпата се чува че качва), завъртам ключа и всичко уагсва.Стартера въобще не завъртя и така няколко пъти.Слязох в тъмницата откачих минуса на акуто и пак го закачих.Сядам завърта и запали.След три месеца пак викам тука нещо не е в ред с тия клеми.Изчистих и изшкурих, намазах с грес и до ден днешен няма ядове!Та първо опитай с разкачане или стягане на клемите,после ако започне да върти и не пали заслушай се дали работи помпата, после дали има ток към свещите и така Ако няма ток, измери датчика на коляновия вал или го погледни да не се счупил(малко вероятно)Успех!now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
Re: Помощ - проблем със запалването - FIAT Tipo 92ie ?
SandoFX написа:Привет колеги! Случи ми се следната случка - изневиделица. Вече бях изминал около 25 км градско. Без никакви индикации.След това товаря един багаж, въртя ключа - не пали. Имам Фиат Типо 92 г. с електронното табло - таблото светка, но не иска да завърти стартера и да запали.Пробвах да паля на газ, на бензин. Задържах ключа по-дълго време - не става.Помислих си - дали са четките на стартера - при бутане не запали - нито на 2-ра, нито на задна.Ако някой предполага нещо или пък е имал сходен проблем - моля пишете!Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар