Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ремонт/подмяна на кормилна рейка на фиат мареа 1.8 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ремонт/подмяна на кормилна рейка на фиат мареа 1.8 16V

От около седмица забелязвам някакво омасляване на маншоните с много рядко масло. Като го гледам, няма откъде другаде да идва, освен от рейката. Знам каква беля е самото сваляне на рейката (свързано и със сваляне на предния мост), но по принцип ме интересува подлежи ли на ремонт рейката, продават ли се ремонтни комплекти за нея ? Макар, че ако е надран самия цилиндър, е ясно, че ще трябва да се смени рейката.Евентуално цена на рейката ? За нова не питам, а за втора употреба или някакви рециклирани.Някой ако е имал подобен проблем, какво развитие да очаквам ? Може ли само в горещото време да си сълзи, защото се разрежда хидравличната течност, и да си карам така ? Засега колата няма видима загуба на хидравлична течност.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Re: Ремонт/подмяна на кормилна рейка на фиат мареа 1.8 16V

snake написа:
    От около седмица забелязвам някакво омасляване на маншоните с много рядко масло. Като го гледам, няма откъде другаде да идва, освен от рейката. Знам каква беля е самото сваляне на рейката (свързано и със сваляне на предния мост), но по принцип ме интересува подлежи ли на ремонт рейката, продават ли се ремонтни комплекти за нея ? Макар, че ако е надран самия цилиндър, е ясно, че ще трябва да се смени рейката.Евентуално цена на рейката ? За нова не питам, а за втора употреба или някакви рециклирани.Някой ако е имал подобен проблем, какво развитие да очаквам ? Може ли само в горещото време да си сълзи, защото се разрежда хидравличната течност, и да си карам така ? Засега колата няма видима загуба на хидравлична течност.
    Колега рейката се рециклира без проблем,имам познат който се занимава точно с тия неща.За цена на рециклация не мога да кажа!Мога да те сжържа ако проявиш желание.
    Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

Рециклира се.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...er=asc&start=0
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Определено ще го имам предвид, ако нещата се влошат и се наложи да я свалим !П.П. Съжалявам, че не съм намерил старата тема. Търсих "кормилна рейка мареа" с опция "Търси за всички въведени думи" и не излезе нищо.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
          Определено ще го имам предвид, ако нещата се влошат и се наложи да я свалим !П.П. Съжалявам, че не съм намерил старата тема. Търсих "кормилна рейка мареа" с опция "Търси за всички въведени думи" и не излезе нищо.
          Рециклира се, но аз предпочетох да взема от моргата. Намерих си почти нова и сега волана го въртя с един пръст и без усилие. Цената е 120лв. За рециклиране ми искаха 60-80лв. Сам прецени
          FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

Working...
          X