Здравейте колеги, понеже не намерих такава тема искам да попитам дали мога да сложа акумулатор Exide 75Ah на Фиат Браво 1,8 или по точно казано-възможно най-много Ah,който ще се побере на местото до двигателяПо каталог ми дават 50Ah(такъв ми е и стария), но аз мисля да взема по голям. Питам дали може защото имам съмнения дали ще може да го зарежда генератора,въпреки че в книжката пише че той е 75A за моделите без климатик и 85A за моделите със!!! Моя конкретно несъм го гледал колко е и незнам къде пише, но пък колата ми оригинално е била без климатик.А искам да ми е повече защото имам разни бас-каси и мисля че е по-добре да е с повече капацитет така и така ще го сменямКажете ще има ли проблем да е с по-голям капацитет,а някой ако знае максималните размери които събира,нека да сподели
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко Ah акумулатор максимум мога да сложа
Collapse
X
-
bivmo
-
Тази тема сме я мъдрили сто пъти... Мога да ти кажа на кратко! Ако искаш по-голям акумулатор сложи 55, или 60Ah най-много, като съобразиш размера на леглото в, което влиза. Не слагай по-голям акумулатор за да намаш проблеми. Аудио маниаците си монтират по-големи алтернатори и тогава слагат по-масивни акумулатори!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Paunoff - това за алтернатора и това за акумулатора няма нищо общо - едното е капацитета в ампер-часове, другото е възможностите на алтернатора при определени обороти, в ампери. Това че на алтернатора пише 75 или 85, не значи че може такъв акумулатор да сложиш, а значи че при 6000 оборота може да получиш 75 ампера ток. Както отбеляза и колегата - монтирай друг алтернатор, и тогава мисли за акумулатор. Например от Мареа 2.4 ЖТД HLX - 120 ампера/6000.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар