Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на масло /скоростна кутия/

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на масло /скоростна кутия/

възнамерявам да си сменя сам маслото на скоростната кутия сега в събота, имам си канал така, че смятам че няма смисъл да давам пари. Искам да попитам дали трябва да знам нещо повече, дали има някакви особености. Другият ми въпрос е следния.. цялата ми скоростна кутия е в масло, някаква добавка ли, какво да сложа за да спре, пак казвам абсолутно цялата е омаслена.
    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

добавките ги забрави, те просто правят маслото по-гъсто и евентуално спира да тече ако е малка дупчицата... да не те плаша, ама няма да минеш с добавка, то така ако ставаше ..... маслото се отчи отстрани на кутията си има пробка, ще трябва да резенеш един шестограм малко, че няма много място. сипва се отпред, ако нямаш шприц може да пуснеш един маркуч нагоре до акумулатора някъде и с една фунийка лекинко да си сипеш. маслото може д атече както от счупена блок на скор кутия, така и от някой семеринг. във всички случай ако е ниско нивото 5-та скорост първа почва да вдига шум...
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
      добавките ги забрави, те просто правят маслото по-гъсто и евентуално спира да тече ако е малка дупчицата... да не те плаша, ама няма да минеш с добавка, то така ако ставаше ..... маслото се отчи отстрани на кутията си има пробка, ще трябва да резенеш един шестограм малко, че няма много място. сипва се отпред, ако нямаш шприц може да пуснеш един маркуч нагоре до акумулатора някъде и с една фунийка лекинко да си сипеш. маслото може д атече както от счупена блок на скор кутия, така и от някой семеринг. във всички случай ако е ниско нивото 5-та скорост първа почва да вдига шум...
      ясно.. благодаря за разяснението.. шум няма.. оплаквания никакви нямам но маслото едвали е сменяно някога, а отностно теча, той ме притеснява.. и най вече това че не е олято някъде.. а цялата е в масло

Коментар

очевдино тогава е олята отгоре, а там масло скоростно няма. може да е от двг да я олива
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

е каде е чак другото масло, къде е скоростната кутия...

Коментар

Дянко според мен Ти сълзи от някъде за това ти е омацана скоростната кутия .
            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

те4

левия носач е хванат за скоросната котия моита от там салзи това няма оправяне ако несе свали кутията колега 6те се радвам ако има др ре6ение аз кат го зимах моя фиат и ме дразне6е 4е е умаслено там и го измих и си те4е ве4е 3 месеца пражи по едно петно с диаметар 10 санта за една но6т на 5-та немам 6ум ам 3-та зе да не иска да влиза като ускорявам при драпките и на 2-пати ми сипват да ям ве4е6те се радвам за сажет ако има др жариант да го управя
              с поздрави от снайпера

Коментар

Re: те4

sniperabg написа:
                левия носач е хванат за скоросната котия моита от там салзи това няма оправяне ако несе свали кутията колега 6те се радвам ако има др ре6ение аз кат го зимах моя фиат и ме дразне6е 4е е умаслено там и го измих и си те4е ве4е 3 месеца пражи по едно петно с диаметар 10 санта за една но6т на 5-та немам 6ум ам 3-та зе да не иска да влиза като ускорявам при драпките и на 2-пати ми сипват да ям ве4е6те се радвам за сажет ако има др жариант да го управя
                Я вземи научи малко правопис! Егати изречението, пет реда! :D Носача бих "хванат" за скоростната кутия!?!? Що за глупост!? Левият носач е захванат за предния мост! След измиване с препарат и вода лесно се открива теча. При мен тече от семеринг на полуоската, но не е много засега.
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

левия ми амортисйор е почети напълно изпуснал.. може ли да е от там? целия ми носач е в масло от него.

Коментар

reter написа:
                    е каде е чак другото масло, къде е скоростната кутия...
                    Ами като се стече моторно масло от гарнитурата на главата или от гарнитурата на капака на клапаните, стига до долу.
                    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

При теб може и да е по-малкия дявол - от маншона и лагера в него на полуоската. А при мен се оказа че маншона няма изобщо лагер и в каталога на ахм-ауто го няма. Но пък маншона ми е сух а кутията оклепана отвсякъде, долях към 100мл масло и като остане време на сервиз. Но като знам, че лагерите и семерингите са с поръчка от Италия и отиде 1 месец без кола най-малко.
                      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
                        При теб може и да е по-малкия дявол - от маншона и лагера в него на полуоската. А при мен се оказа че маншона няма изобщо лагер и в каталога на ахм-ауто го няма. Но пък маншона ми е сух а кутията оклепана отвсякъде, долях към 100мл масло и като остане време на сервиз. Но като знам, че лагерите и семерингите са с поръчка от Италия и отиде 1 месец без кола най-малко.
                        много интересно как е без лагер-семеринг, не съм виждал на този модел да няма лагер. купувайте си хубави лагери, че новия, с който смених оригиналния по дефаулт си течеше повече от оригиналния на 150 000. сега сложих уж ина, да видим докога.
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Няма лагер, маншона направо е хванат за полуоската. Ето от епер-а без и с лагер вариантите.Така, че щом един маншон не мога да открия представям си навътре по диференциала каква мъка ще е за резервни части.
                          Прикачени файлове
                          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                          X