Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

На колко хил. киломерта пробег се сменява ролки и ремък ???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

На колко хил. киломерта пробег се сменява ролки и ремък ???

Здравеите,имам Фиат Пунто,двогателя е 1.6 и имам проблем защото двама майстори имат разногласие на колко хиляди се сменят ролки и ремък!?!Моля ви кажете си мнението по въпроса.
    Фиат Пунто 1.6i turbo

Първата смяна на 120. После на 50-60 го дават, а да се проверява на 30, но то после е късмет на какъв комплект и какви майстори ще попаднеш.
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Значи към 30така мога да ги сменя за секи случей!Аз съм на 15 хил. от смяна това означава ли че не тряя да се притеснявам???
      Фиат Пунто 1.6i turbo

Коментар

Никакво притеснение на 15000км. Ако искаш да се презастраховаш, смени ги на 30000км. По принцип комплекта изкарва без проблеми 50000км.
        Fiat Punto 1.1 '97

Коментар

С качествен комплект 50000 би трябвало да изкараш без проблем но все пак ако желаеш се презастраховай и направи по-скорошна смяна.
          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
            С качествен комплект 50000 би трябвало да изкараш без проблем но все пак ако желаеш се презастраховай и направи по-скорошна смяна.
            и аз така мисля

Коментар

Ееее,Вие що не ги сменяте с маслото.Ангренажен ремък се сменя на 50-60 хил.

Коментар

Сменяй ги на 30000.На мен ми се наложи да ги сменям на 25000,защото тея некадърници дето ми ги сменяха бяха презатегнали ролката и тя се пръсна.Много е важно кои и как ти ги сменя ролките и ремъка,защото после болката е голяма.
                ex. punto elx 1.2i
                Lancia Libra 1.6

Коментар

Ако са оригинални ролките и ремъка се сменят на около 45 000 км,но ако са алтернативни т.е. ( за съответната марка автомобил и двигател но с по интензивно износване),е добре да се сменят на 20 000 км .
                  Уважавам тези,които ме уважават!
                  Clube do Marea!

Коментар

сменяй на 10 000, като сменяш масло, сменяй ремък и ролки. Yellow_Flash_Colorz_PDT_21 Какви са тия 20 000 км???? Дайте на 10 000 да сменяме, че да е по-сигурно, или на 5 000???? На предната кола ги смених на 70 000, толкова гаранция ми дадоха от сервиза, на толкова ги смених. За да нямате проблеми и да се бъркате по 1000 лева за ремонти и за няколко комплекта, които не са толкова евтини - давате някой лев повече, дават ви гаранция за частите и монтажа - в крайна сметка, хем ще карате спокойно, хем по-малко ще платите.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Значи спокойно мога да си карам поне още толкова,мерси за съветите!Това означава че единия майстор отпада (явно той и толко си е майстор)
                      Фиат Пунто 1.6i turbo

Коментар

ele написа:
                        сменяй на 10 000, като сменяш масло, сменяй ремък и ролки. Yellow_Flash_Colorz_PDT_21 Какви са тия 20 000 км???? Дайте на 10 000 да сменяме, че да е по-сигурно, или на 5 000???? На предната кола ги смених на 70 000, толкова гаранция ми дадоха от сервиза, на толкова ги смених. За да нямате проблеми и да се бъркате по 1000 лева за ремонти и за няколко комплекта, които не са толкова евтини - давате някой лев повече, дават ви гаранция за частите и монтажа - в крайна сметка, хем ще карате спокойно, хем по-малко ще платите.
                        Колежке,може и да си права в това на колко хил. се сменят необходимите консумативи. Преди малко се консултирах и се оказа че на около 50-60 000 спокойно можеш да си ги смениш.
                        Уважавам тези,които ме уважават!
                        Clube do Marea!

Коментар

ele написа:
                          като попаднеш на менте друго ще говориш...тая гаранция на сервиза не струва пет пари,вярвай ми
                          ex.Мареа ТД100

Коментар

V.Vencislavov написа:
                            ele написа:
                            Колежке,може и да си права в това на колко хил. се сменят необходимите консумативи. Преди малко се консултирах и се оказа че на около 50-60 000 спокойно можеш да си ги смениш.
                            Аз ги смених на 56хил.км!
                            Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

paralesa написа:
                              ele написа:
                              като попаднеш на менте друго ще говориш...тая гаранция на сервиза не струва пет пари,вярвай ми
                              Зависи кой сервиз и каква гаранция ти дават. Що си мислиш, че всички сервизи са един дол дренки?
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                              X