Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шум от ангренажния ремък

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

divaka написа:
    spas4o написа:
    Тази сутрин и на мене ми се случи нещо такова.За пръв път чух това виене от колата.Чувал съм други коли да вият по този начин докато са студени.Като загря всичко си беше ОК.
    Колата ти дизел ли е..Защото много често се случва да чуя някой току що запален дизел да вие...колегите ще кажат от какво е , че съм забравил..защото при мен шумът беше слаб , а не като силния при дизеляците..(мисля че при старите само се получава)
    Бензин е,ама и бензинови съм слушал да вият по този начин.

Коментар

Сега в студовете и моята вие сутрин като я запаля. Според майстора ми вие ремъка на алтернатора понеже зарядния ток веднага след палене в студа е доста висок. Пак според него натягането на ремъка става с ролка и пружина които са наред. Това се потвърждава и от факта че има някаква връзка с включените консуматори. Свиренето продължава докато позагрее ремъка ако колата работи на място но съм забелязал че ако тръгна веднага то престава за много по кратко време - 1-2 минути - сигурно заради по високите обороти.Този проблем при мен се явява само при студено време - преди да застудее го нямаше.Ремъка не е сменян, но е като нов.

Коментар

Колега ilkor, доста точно си описал виенето на алтернаторен ремък. Това от което имаш нужда е донатягане.Казвали са ми (но не съм пробвал), че ако докато вие му капнеш вода и той спре - работата е 100% сигурна - ТОЙ Е
        Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Не знам как се натяга. Майстора ми каза че го прави ролка с пружина, но самата пружина била добре. Но явно нещо е пипал защото след като взех колата свири значително по малко. Ще го изтърпя докато се оправи времето - ако и тогава не престане ще го боря пак...

Коментар

ilkor написа:
            Не знам как се натяга. Майстора ми каза че го прави ролка с пружина, но самата пружина била добре. Но явно нещо е пипал защото след като взех колата свири значително по малко. Ще го изтърпя докато се оправи времето - ако и тогава не престане ще го боря пак...
            И аз съм така не е проблем,а колкото до натягането наистина е с ролка-сменях я скоро,но щом еказал че е добре споко
            Brava JTD ELX
            105 к.с.99"

Коментар

Да му се невиди, днес пак чух гадното виене...То много леко се чува, ама ме дразни...Забелязах, че шумът изчезва като поработи малко колата..Та ме съмнява да са ролки, защото щеше да се чува непрекъснато...Ето пращам кратко видео, на което ясно се чува звукът...кажете си мнението...За да се види клипът трябва програма, която отваря 3gp формат . Например Quick time player..мисля, че Real Player става
              Прикачени файлове
              FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Колега в следствие на шума усещаш ли вибрации в купето или по време на път?

Коментар

wwweb написа:
                  Не абсолютно никакви. Той шума се появява малко след като запаля и след това изчезва. Първо почва да накъсва и след това напълно изчезва. не мога да си обясня от какво може да е. Като че ли малко зарява двигателя и от това изчезва...хмм странно
                  FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

На мен не ми свиреше пискливо - като от хлабав ремак, а все едно ми тракаше на развален лагер - водна помпа се оказа и най-гадното е че беше на 10 месеца и отидох пак във въпросния сервиз - и оговора - е да ама гаранцията е 6 месеца! Още една помпа още пари и ми викат - от нас 1 година за тази помпа гаранция получавашИ ще компенсираме с ремонт за наша сметка - е да ама защо пак ми взеха пари за операцията а не казаха да си плата само помпата?
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

divaka написа:
                      wwweb написа:
                      Не абсолютно никакви. Той шума се появява малко след като запаля и след това изчезва. Първо почва да накъсва и след това напълно изчезва. не мога да си обясня от какво може да е. Като че ли малко зарява двигателя и от това изчезва...хмм странно
                      На доста автомобили Fiat Brava докато ги оглеждах преди да си купя ми правеше впечатление, че имат подобен шум от двигателя ... същото беше и с Fiat Marea ... когато ги пробвахме ми правеше впечатление шума + това че в следствие на него имаше леки вибрации по време на път (за които ме убеждаваха, че проблема бил гумите) ... същото се усещаше и когато колата е спряла, на мен лично ми наподобяваше нещо като прескачане на двигателя (или някакво търкане) ... на повечето места, където този проблем беше наличен, като съм питал продавачите в следствие на какво се получава те ми отговаряха по един и същи начин: "Трябва да се смени маслото" ...Самия шум идваше точно откъм страната на ангренажния ремък, общо взето като този, който беше записал в 3gp файла ... като се заслушаш имаш чувството, че е заради него ...При теб го прави в началото и след това изчезва, а при тези дето съм гледал в началото работи чисто и след като загрее след 4-5 мин започваше точно това с шума ...Едва ли съм ти помогнал, но просто исках да споделя впечатленията си ...

Коментар

Да отначалото си помислих, че е от ангренажния ремък, но не е логично, защото не е постоянен и изчезва. Мисля си, че ако е ремъка, няма да изчезне като загрее. Иначе вибрации не съм усещал, а и шумът се долавя доста трудно като си в колата. Просто си познавам звука от двигателя и за това го забелязах.. А при движение е невъзможно да се чуе, защото е пъти по-слаб от звука на двигателя..Маслото го смених преди няколко дена , но вукът не изчезна. Не ме притеснява толко, защото ако беше нещо по-сериозно, не би трябвало да изчезва като загрее колата, но все пак леко ме дразни..Мерси за мнението
                        FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Променя ли се звукът като подадеш газ, респ. като се увеличат оборотите?
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

divaka написа:
                            Да отначалото си помислих, че е от ангренажния ремък, но не е логично, защото не е постоянен и изчезва. Мисля си, че ако е ремъка, няма да изчезне като загрее. Иначе вибрации не съм усещал, а и шумът се долавя доста трудно като си в колата. Просто си познавам звука от двигателя и за това го забелязах.. А при движение е невъзможно да се чуе, защото е пъти по-слаб от звука на двигателя..Маслото го смених преди няколко дена , но вукът не изчезна. Не ме притеснява толко, защото ако беше нещо по-сериозно, не би трябвало да изчезва като загрее колата, но все пак леко ме дразни..Мерси за мнението
                            А, значи при мен звука е друг. Доста писклив и по силен от този на двигателя. Определно има връзка с алтернатора защото след като постои колата 1 минута на празен ход и пищенето започне да поизчезва включа фаровете то зе засилва както в началото. Но никаква връзка не виждам с оборотите на двигателя. Довечера ще направя и аз един запис ако го направи че днес вече се постопли в София. Сутринта термометъра ми показваше -3 градуса но запалих без този звук.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                              честно казано се опитах да разбера това, за да видя да не е от ремъка на алтернатора. Но не успях. Като съм при двигателя и подам газ с жилото става прекалено шумно от двигателя и не мога да чуя дали онзи звук се е променил, но мисля, че ако се променяше щеше и той да се усила и да го чува. А отвътре е съвсем невъзможно да се пецени, защто при 1500-2000 оборота не се чува въобще
                              FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

divaka написа:
                                kiro_of_the_day написа:
                                честно казано се опитах да разбера това, за да видя да не е от ремъка на алтернатора. Но не успях. Като съм при двигателя и подам газ с жилото става прекалено шумно от двигателя и не мога да чуя дали онзи звук се е променил, но мисля, че ако се променяше щеше и той да се усила и да го чува. А отвътре е съвсем невъзможно да се пецени, защто при 1500-2000 оборота не се чува въобще
                                Питам защото при мен се беше откачила някаква пластмасова кора (бяха остарели и се откъснали пластмасовите щифтове, които я държат) и от време на време се появяваше някакъв звук (от резонанс), който много ме плашеше! Доста време, нерви и ма ...мата отидоха докато открия причината Та виж дали нямаш нещо разхлабено или опиращи се детайли, които да издават звуци! Успех!
                                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Working...
                                X