divaka написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шум от ангренажния ремък
Collapse
X
-
Сега в студовете и моята вие сутрин като я запаля. Според майстора ми вие ремъка на алтернатора понеже зарядния ток веднага след палене в студа е доста висок. Пак според него натягането на ремъка става с ролка и пружина които са наред. Това се потвърждава и от факта че има някаква връзка с включените консуматори. Свиренето продължава докато позагрее ремъка ако колата работи на място но съм забелязал че ако тръгна веднага то престава за много по кратко време - 1-2 минути - сигурно заради по високите обороти.Този проблем при мен се явява само при студено време - преди да застудее го нямаше.Ремъка не е сменян, но е като нов.
Коментар
-
Колега ilkor, доста точно си описал виенето на алтернаторен ремък. Това от което имаш нужда е донатягане.Казвали са ми (но не съм пробвал), че ако докато вие му капнеш вода и той спре - работата е 100% сигурна - ТОЙ ЕАнтверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
ilkor написа:Не знам как се натяга. Майстора ми каза че го прави ролка с пружина, но самата пружина била добре. Но явно нещо е пипал защото след като взех колата свири значително по малко. Ще го изтърпя докато се оправи времето - ако и тогава не престане ще го боря пак...Brava JTD ELX
105 к.с.99"
Коментар
-
Да му се невиди, днес пак чух гадното виене...То много леко се чува, ама ме дразни...Забелязах, че шумът изчезва като поработи малко колата..Та ме съмнява да са ролки, защото щеше да се чува непрекъснато...Ето пращам кратко видео, на което ясно се чува звукът...кажете си мнението...За да се види клипът трябва програма, която отваря 3gp формат . Например Quick time player..мисля, че Real Player ставаПрикачени файловеFIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
-
wwweb
-
wwweb написа:Колега в следствие на шума усещаш ли вибрации в купето или по време на път?FIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
-
На мен не ми свиреше пискливо - като от хлабав ремак, а все едно ми тракаше на развален лагер - водна помпа се оказа и най-гадното е че беше на 10 месеца и отидох пак във въпросния сервиз - и оговора - е да ама гаранцията е 6 месеца! Още една помпа още пари и ми викат - от нас 1 година за тази помпа гаранция получавашИ ще компенсираме с ремонт за наша сметка - е да ама защо пак ми взеха пари за операцията а не казаха да си плата само помпата?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
wwweb
divaka написа:wwweb написа:Колега в следствие на шума усещаш ли вибрации в купето или по време на път?
Коментар
-
Да отначалото си помислих, че е от ангренажния ремък, но не е логично, защото не е постоянен и изчезва. Мисля си, че ако е ремъка, няма да изчезне като загрее. Иначе вибрации не съм усещал, а и шумът се долавя доста трудно като си в колата. Просто си познавам звука от двигателя и за това го забелязах.. А при движение е невъзможно да се чуе, защото е пъти по-слаб от звука на двигателя..Маслото го смених преди няколко дена , но вукът не изчезна. Не ме притеснява толко, защото ако беше нещо по-сериозно, не би трябвало да изчезва като загрее колата, но все пак леко ме дразни..Мерси за мнениетоFIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
-
divaka написа:Да отначалото си помислих, че е от ангренажния ремък, но не е логично, защото не е постоянен и изчезва. Мисля си, че ако е ремъка, няма да изчезне като загрее. Иначе вибрации не съм усещал, а и шумът се долавя доста трудно като си в колата. Просто си познавам звука от двигателя и за това го забелязах.. А при движение е невъзможно да се чуе, защото е пъти по-слаб от звука на двигателя..Маслото го смених преди няколко дена , но вукът не изчезна. Не ме притеснява толко, защото ако беше нещо по-сериозно, не би трябвало да изчезва като загрее колата, но все пак леко ме дразни..Мерси за мнението
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Променя ли се звукът като подадеш газ, респ. като се увеличат оборотите?FIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
-
divaka написа:kiro_of_the_day написа:Променя ли се звукът като подадеш газ, респ. като се увеличат оборотите?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар