Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шум от ангренажния ремък

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Шум от ангренажния ремък

Колеги имам следния проблем. Като стоя на място чувам шум откъм двигателя, нещо като неравномерно виене. Шумът наподобява точно шум от ремък, който опира в нещо. Като отворих капака, забелязах, че идва откъм ангренажния ремък. Не съм 100процента сигурен, но мисля, че е от там. На какво може да се дължи този шум? Проблеми с оборотите или вървенето на колата нямам. Други проблеми също не съм забелязал да има.. Как мислите, от какво може да е? Може би пък все пак от друг ремък?
    FIAT BRAVO 1.6 16V

Добре

Не че съм специалист но предполагам.първо с колко ремъка и ролки си.Може там да е проблема някоя ролка.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Поогледай ролките. Аз патих от една ролка на коляновия вал с изкъртен реборд.
      Don't drink and drive,
      better smoke and fly!

Коментар

FORGER написа:
        Поогледай ролките. Аз патих от една ролка на коляновия вал с изкъртен реборд.
        Мддда ще трябва да го погледна..Иначе съм с две ролки на ангренажния. Но се надявам да не е от тях, защото все пах ги сменях преди 10000 км и не съм имал проблеми. А още едно питане. Има ли някакъв вариант да е нещо от маслото. Съмнява ме де, но малко се позабавих със смяната и вече е на около 11500км.. което си е за бой...Утре ще сменя маслото да видя дали нещо ще се промени, но ме съмнява. Ако имате идей, давайте
        FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

В началото на януари (нека уточня - преди големите судове) и на мен ми се стори, че нещо не е наред в шума. Може да съм го имал и преди това, но от няколко месеца карам с включен нон-стоп вентилатор на парното и затова да не съм го усетил преди. И още нещо - не знам дали при теб го има - при изключване на двигателя звукът от запален мотор сякаш много бързо затихва. Все едно нещо постоянно тормози двигателя и той само чака да му дадеш "OFF" и спира много бързо. Не знам дали е така, някои казват, че си въобразявам, но мисля че за почти година си познавам добре звука на мотора. Ако не го познавах нямаше да ми направи впечатление - всеки незапознат със звука "преди" се заслушва за няколко секунди и след това казва, че всичко е ОК. Отидох при майстор, той сякаш чу нещо и смени 2 ролки, различни от тези на ангренажния ремък. Вярно едната беше доста поизносена, и двете издаваха леко свистене при въртене на ръка. Доста солена цена са тия 2 ролки - 130 лв. без труда. Звука сякаш намаля, но майстора ме прати при хидравлици, смених с промивка маслото на хидравликата на волана. Абе олекнах като цяло с 200 лв непредвидени разходи - не е добре като за веднага след Нова Година . Звука сякаш се промени, ама не съм сигурен че е като преди. Освен това остана това усещане при изключване - пър-пър-пър и е спрял. Проблеми с оборотите, вървенето на колата или разхода също нямам. Ама не останаха пари за повече ремонти - в края на януари пък сменях спирачен апарат, мани-мани, този януари ми дойде много нанагорно.Освен да се видим и да си "чуем" звуците от двигателите. Ако са еднакви и някой от нас го оправи, да дава акъл на другия какво е направил
          Lancia Dedra '96 / 1.8 LS (16V 113 hp 182А2000)

Коментар

добра идея със срещата, но ще трябва да е към края на март Тогава се връщам най-вероятно към БГ. Но пък ако нещо по-рано стане..ще ти пиша. Така че следи..
            FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Може да е лагер на водната помпа. Погледни и за това.
              PUNTO Selecta

Коментар

водната помпа обикновено е на фтулка, не знам как е при колегата, но обикновено е фтулка. може да е лагер динамо, може даже да е ремъка на динамото. установи със сигурност откъде е проблема и тогава предприемай каквото и да е, за да не се набутваш само. можеш да свалиш ремъка на динамото за 20 секунди, колкото да остане да се върти само ангренажа и да разбереш.
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Мисля, че "ракумба84" може да е прав. Това леко виене е възможно да се дължи на лагер на динамото. Ефекта се засилва когато е студено.

Коментар

колега, като позагрее колата звукът изчезва ли?
                    "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.

Коментар

Тази сутрин и на мене ми се случи нещо такова.За пръв път чух това виене от колата.Чувал съм други коли да вият по този начин докато са студени.Като загря всичко си беше ОК.

Коментар

.

Това колега определено е някаква ролка която е заминала и ролките по принцип са малко повече от две просто отиди в сервиза където си я сменял и направи рекламация щом си ги сменил преди 10000 км.

Коментар

Колеги благодаря за всчики отгоори. Не знам дали се е оправил проблема, но вчера като писах втория пост отидох пак да прегедам колата. Покарах малко, съвсем в началото като запалих колата шумът го нямаше, а като покарах 20 метра се появи...Спрях под една улична лампа, отворих капака и се заслушах. Шумът определено идваше от ангренажния ремък. Нищо не се виждаше, но съвсем леко впречаление ми направи, че отдолу на ремъка, тоест от долната част на двигателя се търкаше някаква пластмаса в ремъка. С леко завиране под колата я махнах. Оказа се счупена пластмасова щипка..Не знам от къде...Като я махнах в първия момент шумът остана след това почна да накъсва и спря...Пластмасата е почти на две разрязана от ремъка..Но ми е странно защо шумът не спря веднага като я махнах...Може я е разтапял и е било за кратко останало някаква част от нея по ремъка, защото от вчера тоя шум не се чува...много странна исторя се оказа..благодаря на всички, които писаха и се надявам да не ви питам повече по този въпрос..
                          FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

spas4o написа:
                            Тази сутрин и на мене ми се случи нещо такова.За пръв път чух това виене от колата.Чувал съм други коли да вият по този начин докато са студени.Като загря всичко си беше ОК.
                            Колата ти дизел ли е..Защото много често се случва да чуя някой току що запален дизел да вие...колегите ще кажат от какво е , че съм забравил..защото при мен шумът беше слаб , а не като силния при дизеляците..(мисля че при старите само се получава)
                            FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Щети по ангренажния ремък? Напуквания/резки? Знаеш рисковете при скъсване!!
                              FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Working...
                              X