Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сигнализация за предпазен колан и дръпната ръчна спирачка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сигнализация за предпазен колан и дръпната ръчна спирачка

Здравейте,На моята фиат марея 1.9ТД-100 к.с нямам сигнализация на таблото за несложен предпазен колан и дръпната ръчна спирачка.Така ли трябва да бъде или имам нещо изгоряло -я датчик,я лампичка?С уважение.И.Иванов.
    Фиат марея уикенд 1.9ТД100

"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"

Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!

Най-вероятно крушка,лампичка,ламба.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Re: Сигнализация за предпазен колан и дръпната ръчна спирачк

ivannik написа:
      Здравейте,На моята фиат марея 1.9ТД-100 к.с нямам сигнализация на таблото за несложен предпазен колан и дръпната ръчна спирачка.Така ли трябва да бъде или имам нещо изгоряло -я датчик,я лампичка?С уважение.И.Иванов.
      Лампа най вероятно.На мен ми изгоря лампата за движение на заден ход.Мале като видях как са я навряли на Мареа комби и ми се обади тъпото.С какъв ключ се развива тоя стоп.Някой колега ако е сменял крушка за задната и ми даде съвет как се сменя, да знае че ще го черпя една бира ако е от Бургас,ако не е ще го черпя една виртуална бира.
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

С ключа за джантите,обръщаш го обратно и си готов,става за две бройки.А иначе колегата може и да нямаш индикация за колана,но по вероятно е да ти е изгоряла лампичката на таблото-сваляй го и сменяй смело.

Коментар

willow75bg написа:
          С ключа за джантите,обръщаш го обратно и си готов,става за две бройки.А иначе колегата може и да нямаш индикация за колана,но по вероятно е да ти е изгоряла лампичката на таблото-сваляй го и сменяй смело.
          За да сваля таблото трябва да съм със сигурност наясно на този модел има ли такава индикация или не.

Коментар

ами напиши каква модификация е и каква година, че да погледнем у дебелите книги
            Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
            Moonsteppers - All over the world and beyond ...

Коментар

willow75bg написа:
              Големи благодарности колега.Досега колко пъти съм паркирал с лампата за мъгла Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 .Тъкмо го погледнах за първи път този ключ.Дано не ми се налага да го ползвам по предназначение.И да не забравя обещаната бира
              FIAT FORUM BULGARIA
              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Така или иначе трябва да смениш лампата за ръчната/със сигурност я имаш/ и тогава като свалиш таблото ще видиш/пробваш/дали имаш тази"екстра."

Коментар

null.zero написа:
                  Фиат марея уикенд 1.9ТД 100к.с -януари 1999г.

Коментар

Най-добре преди да започнеш да разглобяваш таблото виж дали буксите са наред.Тази за ръчната трябва да е някъде отдолу или зад самият лост,а тази за колана под седалката.Ако са разкачени няма да имаш индикация.
                    COUPE 1.8 16V
                    Volvo XC90 T6

Коментар

ivannik написа:
                      null.zero написа:
                      Фиат марея уикенд 1.9ТД 100к.с -януари 1999г.
                      всички модификации имат и за колан, и за ръчна спирачка индикация. виж както колегата ти каза първо буксите и после лампите
                      Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
                      Moonsteppers - All over the world and beyond ...

Коментар

Не знам дали изобщо има кола, която няма индикация за ръчната спирачка.Вместо да сваляш и разглабяш таблото - провери дали има сигнал при бутона на ръчната, дали самият той работи.

Коментар

лампи

За колана е под седалката на водача,там има и един краш-бутон за горивото,по далече от него,поне при мен са там и двете.За ръчната нямам идея къде е.
                          Marea HLX 147ps

Коментар

ако не възразява колагата бих искал да питам и аз имам букси под седалката на шофьора тя е вързана но имам и под седалката на пасажера но тя не е вързана и си виси така ,в крайна сметка не ми свети таблото за колана .Разглобявал съм таблото за колана има един запоен диод (поне така видях а съм го свалял поне 5 пъти това табло ),ако някой може да ми каже какво да правя че искам да ми свети на таблото за колан.мерси предварително на отзовалите се , ще следя темата с интерес

Коментар

букса

След като случайно намерих разкачена букса под моята седалка,с риска да гръмне нещо я свързах,но тогава се появи една мутра опасана с колан която нещеше да изчезне дори и всички да са опасани с коланите,накрая я разкачих и муцуната си отиде,до сега карам така.
                              Marea HLX 147ps

Коментар

Working...
                              X