Здравейте колеги, От скоро имам фиат и не разбирам много. Вчера както си карам и скоростите изведнъж спряха да работят. С доста сила успях да вкарам 3та и да се прибера едвам едвам /за късмет беше до вкъщи/. После пробвах при запалена кола 1ва е невъзможно да се вкара, 2ра 3та и 4та с междинна газ и сила влизат. Като не е запалена колата се сменят идеално. Какав е проблема? И можете ли да ми препоръчате сервиз в София , където да си я закарам. И друго, ако някой знае добър сервиз където оправят кормилна уредба и рециклират рейки и такива неща моля да ми каже, че се чува някакво тракане от волана което ме притеснява. Благодаря предварителноВескоFiat Punto 1.9JTD mk2
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скоростите не влизат при запален автомобил.
Collapse
X
-
Тази година явно ще е годината на проблемите със скоростите на фиатите, така че добре дошъл в отбора. Има няколко подобни теми с различни модели фиат, но с един и същ проблем: скоростите не влизат при работещ двигател. Прегледай ги, но в общи линии възможните причини са жило на съединител (ако твоята кола е с жило) или комплект съединител за смяна.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
-
Ето няколко линка :D :http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...ic.php?t=42535Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Колега направи много прост експеримент. На загасен двигател вкарай първа. С натиснат съединител пробвай да запалиш.. трябва леко да придарпва ..Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO
Коментар
-
Залагам за горна или долна помпа на съединителя.Ако на една кола при загасен мотор скоростите работят ок, то проблема е в съединителя.Ако обаче нещо не се включват при изгасен мотор, то проблема е в скоростите.Колегата с тропането от кормилото - вероятно е външен накрайник - поне при мен е така.
Коментар
-
На Типото имах такъв проблем.Трудно влизаха скоростите.Като спра на някой кръстовище мъка да тръгна Хем бях със съединител на 5000 км (комплект MekArm).Забелязах следното, ако запаля с натиснат съединител и вкарам на скорост всичко 6, обаче ако запаля на свободна и после да натисна съединителя да дам на скорост греда Тва беше с всяка една скорост.Реших се и сменихме съединителя комплект АП-Валео, и си сложих край на мъките!п.с.В форума на италауто има тема със снимки, криви пружини на феродовия диск, неравномерно износен притискател(крив)......говоря за стария ми съединител!now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
Re: Скоростите не влизат при запален автомобил.
veso100 написа:Здравейте колеги, От скоро имам фиат и не разбирам много. Вчера както си карам и скоростите изведнъж спряха да работят. С доста сила успях да вкарам 3та и да се прибера едвам едвам /за късмет беше до вкъщи/. После пробвах при запалена кола 1ва е невъзможно да се вкара, 2ра 3та и 4та с междинна газ и сила влизат. Като не е запалена колата се сменят идеално. Какав е проблема? И можете ли да ми препоръчате сервиз в София , където да си я закарам. И друго, ако някой знае добър сервиз където оправят кормилна уредба и рециклират рейки и такива неща моля да ми каже, че се чува някакво тракане от волана което ме притеснява. Благодаря предварителноВескоFiat Punto 1.9JTD mk2ex.Мареа ТД100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар