Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тресене при потегляне

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тресене при потегляне

Здравейте колеги.Разгледах доста мнения по въпроса с тресенето. Имам съмнения в задния тампон на скоростната кутия и затова го снимах ето как изглежда при моето Пунто1.1.Нормално ли е да има разстояние между планката и гумата около 8-10мм.Ако накой има сниман тампон монтиран на колата нека да качи снимки за да сравня дали изглежда по същия начин.Благодаря
    Прикачени файлове

С чисто нов тампон съм и изглежда по същият начин (според мен е нормално да е провиснал така). При мен започна да тресе яко зимата (най вече на задна, а като позагрееше се пооправяше) и сега като се стопли времето свалих стария тампон и се оказа че е скъсан. Но без да го свалиш няма как да видиш че е дал фира.
    Fiat Punto 1.1 '97

Коментар

Съединителят си отива колега, за това тресе.

Коментар

naskobg написа:
        Съединителят си отива колега, за това тресе.
        Съмнявам се.Кое си отива притискателния или феродовия?Може би счупени пружини на феродовия.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Феродовия колега. Омекнали са пружините. Скоро един колега имаше сэщия проблем и като смени само феродовия вече нямаше проблем.

Коментар

Тресене при потегляме

Ами тя тресе само при потегляне напред ,на задна няма проблем.Колата я имам от 1.5г. и до сега ми го е направила това тресене 4-5 пъти и то при някви междинни обороти при потегляне,затова мисля ,че е от някои тампон.А тези 4-5 пъти са в рамките на 10-12 хил.км.

Коментар

На мен като почна да ми тресе при потегляне, съединителя ми (комплект) беше на 4000км. Така че не е гаранция че е от съединител.
              Fiat Punto 1.1 '97

Коментар

Тресене при потегляме

Колега hann и решили си проблема ,от какво се оказа.

Коментар

Както съм написал по-нагоре колега, ПРИ МЕН (защото никога не можем да сме на 100% сигурни че и при теб е от това) проблема беше в скъсания тампон (този тампон в който и ти се съмняваш).Сменява се изключително лесно, само ти трябва канал или рампа и подходящи ключове. Като го развиеш малко вандалски трябва да дръпнеш двигателя надолу за да се изхлузи от мястото си, но и в ръководството на Хайнес пише че така се прави.
                  Fiat Punto 1.1 '97

Коментар

И при мен претриса само напред.Колега ,пиши после дали си оправил проблема
                    Пунто 1.1 55 SX,4/5 врати,98г.

Коментар

Тресене при потегляме

Колега capi няма да е скоро решаването на проблема,все излизат по важни неща от претрисането.Но си мисля че е от тампона. Доста колички съм сменил никога такова притрисане не е било от съединител.Това е мое мнение.Затова ако решиш проблема преди мен пиши ти.

Коментар

capi написа:
                        И при мен претриса само напред.Колега ,пиши после дали си оправил проблема
                        При мен при Браво 1,4 е по същия начин.Тази вечер ако остане време ще я кача на канала и ще демонтирам този тампон да го разгледам.Очаквайте резултати.

Коментар

Залагам на съединителя, то зависи и как тресе де.

Коментар

Ок, ще чакаме развитие :D
                            Пунто 1.1 55 SX,4/5 врати,98г.

Коментар

Тампона е здрав ,но много мек според мен.Обърнете внимание на снимките как планката която е отгоре е опирала в гумата.За мен този тампон е аут както и имам съмнения за предния отдясно.
                              Прикачени файлове

Коментар

Working...
                              X