Здравейте, някой знае ли колко масло ми е необходимо за да сменя цялото налично в скоростната кутия на Марея 1.8? А въобще при моя двигател някой да знае как се сменя маслото и къде му е пробката за наливане? Видях, че има един шестограмен болт(може би) на самата скоростна, но той е май за проверка, кога е напълнена. Как да разбера колко да налея и от къде и какъв вид да е маслото?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко масло събира Фиат Мареа 1.8 в скоростната кутия ???
Collapse
X
-
Re: Колко масло събира Фиат Мареа 1.8 в скоростната кутия ??
didalko написа:Здравейте, някой знае ли колко масло ми е необходимо за да сменя цялото налично в скоростната кутия на Марея 1.8? А въобще при моя двигател някой да знае как се сменя маслото и къде му е пробката за наливане? Видях, че има един шестограмен болт(може би) на самата скоростна, но той е май за проверка, кога е напълнена. Как да разбера колко да налея и от къде и какъв вид да е маслото?Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Добре, а къде е пробката за наливане на маслото, понеже виждам само тази по-долу, която е за източване, но така и не е ясно къде е другата. А как се пълне маслото? С маркуче ли, със спринцовка и маркуч от система може би? Някаква идея?Фиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)
Коментар
-
didalko написа:Добре, а къде е пробката за наливане на маслото, понеже виждам само тази по-долу, която е за източване, но така и не е ясно къде е другата. А как се пълне маслото? С маркуче ли, със спринцовка и маркуч от система може би? Някаква идея?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
а на скоростната кутия може ли да се направи промивка (както примерно на двигателя) с нещо? сега ще питате защо.. еми защото на нашите кошници на по 10-12 и повече години, най-вероятно ние сме първите, които си сменяме маслото на скоростите. Та ще е добре да се почисти хубаво от утайки и стружки. така си мисля де. Ако се пръска с WD40 през пробката дали ще е удачно?"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар