Колеги ще свалям airbag-а тези дни ама не ми се искам да откачам акумулатора, може ли само да сваля бушона му.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Airbag - ремонт
Collapse
X
-
При каквито и да е ремонти по Еърбега е задължително да се спазва следното: Да се извади контктния ключ!-ВАЖНО Да се откачи акумулатора и да се изчака МИНИМУМ 15 минути! ВАЖНО При разединяване на клемите да се работи по посока от еърбега към ECU-то. Т.е. първо се откачат клемите на пиропатроните и тогава ако е необходимо на ECU-то.-ВАЖНО. Ползват се антистатични ръкавици и облекло. - е това не мисля че е чак толкова важно. Но поне ръкавици има навсякъде гумирани такива. Не се работи с лице срещу пиропатроните и възглавниците.- Представи си да ти гръмне пиропатрон в ръцете. Най малко ще се простиш с китките си.Всичко това е описано в инструкцийте на Фиат за безопасност и е дадено в ръководството като абсолютно задължително. Така че те съветвам да не си правиш експерименти.Fiat Marea TD100
Коментар
-
OK убедихте ме. Ами то и сега си свети лампата, нали за това ще го свалям. Предполагам се е поналял с антифриз, лампата светна миналото лято, до предитова не е имало проблем. Като се опитам да я закача на диагностиката airbag-a не се обажда. Та ако предположим че е дала фира вече за това се чудех дали да му махам акумулатора. Като я сваля ще видя дали е поправимо или ще търся "нов".ex. Fiat Marea 1.6 16 - 1999
Mazda 6 2.0 Petrol GY 2006
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар