Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ниво на спирачна течност в резервоарчето

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ниво на спирачна течност в резервоарчето

мисля, че не ми работи нивомера за спирачната течност в резервоарчетодоколкото знам лампата на таблото е същата, която е и за положението на ръчната спирачка /с удивителен в средата/при палене на мотора тя светва за малкопри опъване на ръчната спирачка пак светвано когато извадя поплавъка не светина какво може да се дължи повредатамай имало някакви четки в капачката на резервоараи трябва да се почистяттака ли е
    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Да откачи буксата, извадди капачката и я рзаглоби. Прави го внимателно да не я счупиш. Отваря се с права отвертка , като се натисне едната пластмаса, за да освободят едни щипчици. На една мареа наскоро го правих. Вътре е елементарно - нещо такова: _Т_ и когато поплавъка падне, се получава така ___ . Проблемът при мареата беше че се беше изцапало вътре. Пръсках с контакен спрей, с вд4, с шкурка малко го минах, но така и не се получи хубаво. Уж се допират пластините и правят контакт, но явно не всеки път. Друг начин за тест е като натиснеш капачката в средата надолу, има една гумена тапичка, под неяя е поплавъка. Натискаш, и той все едно потърва. Но някой трябва да гледа таблото за да ти каже дали свети. Това, че ти свети при контакт , и угасва след 2 секунди, е от АБС-а , да знаеш .

Коментар

Като извадиш буксата , дай на късо между двете клеми и виж дали ще светне лампата . Ако светне правиш процедурата на ogi28b . Ако не светне - търсенето продължава

Коментар

...ако светне - включваш мултицета на зуумер, и пипаш двете крачето в които влиза буксата, при паднал поплавък. Ако писне - електро-проблем някъде из кабелите, или лоша връзка в самата букса. Ако не писне - правиш Процедурата.

Коментар

как се вади буксата?

Коментар

оправих горазглобих капачката, малко трудно, но я разглобихвсичко беше чистовсе пак го измих го и пак сглобихраздвижих го и заработи, сега е в ред може би само ако го бях раздвижил добре щеше да заработи без да разглобявамще го пробвам от време на време за контрол

Коментар

Обикновенно двете клеми на капачката се окисляват и не правят контакт! И аз го имах веднъж този малък проблем !
              CSI in the CAR !!!
              Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.

ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"

Коментар

Working...
              X