Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво е това нещо изтече от колата от дясно под калника?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да не си пръснала спирачен маркуч ? Цвета на спирачното масло (чистото) по принцип не е черен, ами точно бирен.
    '08 Alfa Romeo 147 Q2
    ex. Modified '02 FIAT Stilo 1.9 JTD powered by Garrett GT2256V

Коментар

да резервоарчето на хидравличната течност е пълно
      ОБИЧАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА!!!!

Коментар

Провери къде е най-горната точка откъдето е изцапано и най-предната по посока на движение. Две вероятности са възможни: Или спукан маркуч на спирачките, което е опасно за теб и колата или по вероятно прегряване на мотора и теч на антифриз, което не е опасно за теб , а само за автомобила (двигателя) И в двата случая не трябва да караш колата.
        Fiat Marea TD100

Коментар

ако е спирачен маркуч нетрябва ли да отслабнат спирачките , преди са размирише на тва в купето усетих едно леко забуксуване на тва колело, а къде се намира маслото на скоростната кутия , след като стана тва започнаха да се превключват трудно
          ОБИЧАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА!!!!

Коментар

Да така е. Ако е спирачен маркуч, педала за спирачките ще ,,омекне" т.е. ще потъне и ще се намали спирачния ефект, но досега ще си го усетила и щеше да питаш. Така че това отпада. Маслото на скоростната кутия, няма как да изтече веднага и да омасли колата, защото там няма налягане. Освен ако не си я ударила някъде отдолу но ти щеше да чуеш, така че и това е малко вероятно. Все пак на скоростната кутия трябва да има щека за нивото за проверка. Маслото на скоростната кутия има мирис на чесън и е много по гъсто от това на двигателя. Маслото на хидравликата е по рядко и е червено на цвят. Но ако е хидравлика, щеше да загубиш сервото и волана ще стане труден за въртене. Най добре направи снимки и ги качи тук.
            Fiat Marea TD100

Коментар

Щом всички течности са на ниво остава само да си събрала вода под предното стъкло и ако си спряла на наклон и е започнала да изтича.
              FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

а сервото до колко да отслабне , карала съм кола без серво , толкова ли трябва да отслабне ако там се е спукал маркуч и тези маркучи каква има е посоката от резорварчето, отиват ли към гумите. Единствено тва ме осъмни. Дали е възможно такова да се е спукало а резорварчето да има няква си защита и да не е изтекло
                ОБИЧАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА!!!!

Коментар

деси_бургас написа:
                  ... Дали е възможно такова да се е спукало а резорварчето да има няква си защита и да не е изтекло
                  Абсолютно не, нали чрез него наливаш и дозираш колко масло да сложиш. Тръгне ли да изпуска от някъде и нивото в казанчето ще спадне.
                  '08 Alfa Romeo 147 Q2
                  ex. Modified '02 FIAT Stilo 1.9 JTD powered by Garrett GT2256V

Коментар

Re: какво е това

деси_бургас написа:
                    нещо непосредствено над самата гума , улята е и врата чак. Стана в движение
                    Може да е от амортисьора . На мен ми се е случвало точно така да се улее от изведнъж повреден амортисьор .

Коментар

и тва не е , амортисьорите ми са в гаранция , монро ,те са си новички а и се виждат
                      ОБИЧАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА!!!!

Коментар

Ми то изкоментирахме всички възможни причини. Остава някой да ти е изцапал колата с нещо и сега да се подхилва отнякъде, гледайки те как се чудиш.
                        Fiat Marea TD100

Коментар

деси_бургас написа:
                          и тва не е , амортисьорите ми са в гаранция , монро ,те са си новички а и се виждат
                          Това, че са новички не означава, че не може да е от тях Погледни, дали на равно колата не е по-вирната от този край с теча. Също може да пробваш като натиснеш калника на колата от страната с теча, ако "плава " в повече е изтекло Хамортрисьорчето :P Айде успех!

Коментар

Shefy написа:
                            деси_бургас написа:
                            Това, че са новички не означава, че не може да е от тях Погледни, дали на равно колата не е по-вирната от този край с теча. Също може да пробваш като натиснеш калника на колата от страната с теча, ако "плава " в повече е изтекло Хамортрисьорчето :P Айде успех!
                            Точно и аз това щях да пиша ама колегата ме е изпреварил. И аз имах такъв случай и не питайте как съм минал 50км като незнаех какво е докато стигна до сервиза.А накрая се оказа изтекъл амортисьор. А м/у другото нямаше разлика в наклона на колата при изтеклия и другия. На стенда също си беше в границите. Много неразбирам ама до колкото разбрах ми казаха че бил някакъв комбиниран-хем маслен, хем газов. Някой ако знае да каже дали наистина има такова нещо или аз не съм разбрал.
                            Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                            Ex.Opel Astra

Коментар

Момчета, мъжа ми се върна , гледа бля и той и се чуди всичко си е ок, колата си върви добре , остана си загадка тва , явно съм минала през нещо , та знам ли. Благодаря ви все пак
                              ОБИЧАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА!!!!

Коментар

Видяхте ли маншона на външното каре?! Щото тя може да върви ама ще се съсипе карето така!!
                                ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                                // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Working...
                                X