Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

TPS-сензор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

TPS-сензор

Някой знае ли колко ориентировачно струва потенциометъра на дроселовата клапа на Брава 1.6i 90 k.с.Насочил съм се към него защото колата прекъсва когато е с малко газ, най вече около 1800-2000 оборота.
    Brava 1.6 16V 90к.с.

При тестване не показва проблеми с ламбда сондата и затова съм се насочил към потенциометъра или датчика за оборотите.
    Brava 1.6 16V 90к.с.

Коментар

А защо не се замислиш за мотора за регулиране на празния ход. Това си е болест...Айде безаварийно!

Коментар

Я по-добре го замери хубаво, щото на TPS-а точно има едно положение на преходни обороти, където като го напипаш и мотора почва да глъхне, после се оправя и т.н. Мисля че беше на 9-10 градуса отворено. Но този преходен режим е нормално да го има.
        ALFA ROMEO 145 1.3 boxer
        АLFA ROMEO 146 1.4TS
        FIAT PUNTO 1.9JTD/баща ми пак се уреди/

Коментар

Re: TPS-сензор

dani написа:
          Някой знае ли колко ориентировачно струва потенциометъра на дроселовата клапа на Брава 1.6i 90 k.с.Насочил съм се към него защото колата прекъсва когато е с малко газ, най вече около 1800-2000 оборота.
          Това прекьсване при плавно подаване на газ ли е или при рязко?

Коментар

Прекъсва при плавно подаване на газта.Като вдигне обороти над 3000 се оправя.На първа предавка без газ върви нормално и при най малко натискане на педала за газта започва да прекъсва.Като превключа на газ не прекъсва или поне не зе усеща така.
            Brava 1.6 16V 90к.с.

Коментар

Хм, може наистина да е TPS или дебитомер
              ALFA ROMEO 145 1.3 boxer
              АLFA ROMEO 146 1.4TS
              FIAT PUNTO 1.9JTD/баща ми пак се уреди/

Коментар

Колега и при мен придърпваше на втора и гаснеше често на свободна. Свещи ли не сменях, какво ли не. Последно днес пак ходих на диагностика и отначало едвам успяха да вържат оригиналния фиат-ски тестер. 10 минути стоеше на Please Wait... и четеше от компютъра. Накрая установиха, че компютъра нямал маса и му закачиха. Имаше две грешки, които изчистиха - от температурния датчик и от датчика на коляновия вал (доколкото помня). Нищо друго не са пипали, само масата на компютъра оправиха. И да чукна на дърво, мъчих я на 3-та с 20км/ч по леко нагорнище с малко газ... е товари се, но го нямаше това гадно придърпване напред-назад.
                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

/////

spark написа:
                  . Накрая установиха, че компютъра нямал маса и му закачиха..
                  Колега,дано наистина това да е проблема,защото липсата или лоша маса/не е само една/ на ЕКУ е сериозен проблем и го побърква тотално...Късмет !
                  Ex. Grande Punto Driver

Коментар

.

Според мен ти са подпушени инжекторите както при мен и трябва да се почистят

Коментар

spark написа:
                      Колега и при мен придърпваше на втора и гаснеше често на свободна. Свещи ли не сменях, какво ли не. Последно днес пак ходих на диагностика и отначало едвам успяха да вържат оригиналния фиат-ски тестер. 10 минути стоеше на Please Wait... и четеше от компютъра. Накрая установиха, че компютъра нямал маса и му закачиха. Имаше две грешки, които изчистиха - от температурния датчик и от датчика на коляновия вал (доколкото помня). Нищо друго не са пипали, само масата на компютъра оправиха. И да чукна на дърво, мъчих я на 3-та с 20км/ч по леко нагорнище с малко газ... е товари се, но го нямаше това гадно придърпване напред-назад.
                      А, сега реши ли се проблема, харесва ли ти работата на мотора и кьде ти правиха диагностика?

Коментар

Working...
                      X