Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смуче от щеката, подухва от капачката?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смуче от щеката, подухва от капачката?

Здравейте Колеги, ще помоля за разяснение...Чувал съм че духането от капачката за масло не е нормално и се дължи на изноесни сигменти...Та днес реших да проверя понеже за 8 000 километра маслото ми от максимума стигна до минимума. При запален двигател от капачката за масло подухва на импулси (пуф...пуф...пуф) горе доло така, а от щеката има лек вакум (всмукване)... не се вижда да излизат пушеци...Та нормално ли е всичко това или имам някакъв проблем

Ебаси късметлията си - хем смуче, хем духа... Дай боже всекиму!А сериозно - мисля, че е нормално. И аз съм пускал тема за духането и общо вето заключениета бяха, че леко духане от там е нормално.
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

от това което съм чел, ако духа от капачката, това е признак че вала се върти ако духа обаче от щеката не било на добре
      Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
      Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Зависи от карането и от маслото, но за 8К км. от макс. до мин. може и да е нормално. Каква е колата? По принцип духането от капачката и смученето от щеката са съвсем нормални неща, защото в картера се образува налягане от работата на помпата и от тръбата за картерните газове, която по принцип влиза в колекторните тръби, а от капачката си духа, дори може и с масло да те опръска :D Ела някой път на срещите http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...014&start=2685
        --Старата ръжда любов не хваща!--
        156 sportwagon 1,9 jtd 115
        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Re: Смуче от щеката, подухва от капачката?

teo2 написа:
          Здравейте Колеги, ще помоля за разяснение...Чувал съм че духането от капачката за масло не е нормално и се дължи на изноесни сигменти...Та днес реших да проверя понеже за 8 000 километра маслото ми от максимума стигна до минимума. При запален двигател от капачката за масло подухва на импулси (пуф...пуф...пуф) горе доло така, а от щеката има лек вакум (всмукване)... не се вижда да излизат пушеци...Та нормално ли е всичко това или имам някакъв проблем
          Не ги чети тия работи,че духа ли от капачката значи непременно двигатея се е сдухал Пробвай например,на някое чисто ново рено да отвориш капачката за маслото какво ще ти се случи ама си сложи някой дреха която повече няма да обличаш така ще те изпръска с масло,че идея си нямаш При Вектра на опел е същата работа
          ex.Мареа ТД100

Коментар

Ако духа от щеката ,какъв ще е извода Щото днес една Темпра 1.6 моноинжекция 75 коньова,вадих щеката не смучеше ,а духаше
            Fiat Stilo 1.2 16V 2003г.

Коментар

Този разход на масло може да се приеме за нормален. Освен това не е показател за сдухан мотор(в случая). От капачките винаги малко подухва, поради въртящите се детайли. Възможно е да харчи от масло с неправилен вискозитет или кофти масло. До скоро мой приятел с Рекстон харчеше за 10 000 ~ 2 литра масло. А това е маслото сипвано в представителството и официалния им сервиз. Щом му свърши гаранцията го зареди с друго, доста по скъпо, може би двойно по-скъпо, пълна синтетика и вече 3 смени не се налага да долива На ваше място бих сменил маслото с по-качествено и няма да пипам двигателя.
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

vonnn написа:
                Ако духа от щеката ,какъв ще е извода Щото днес една Темпра 1.6 моноинжекция 75 коньова,вадих щеката не смучеше ,а духаше
                Вероятно запушена тръба за картерните газове.
                --Старата ръжда любов не хваща!--
                156 sportwagon 1,9 jtd 115
                ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Благодаря колеги, за мненията.... колата е Bravo 1.6/16v карам я със Селения Голд и вече е за смяна на масло какво ще препоръчате?Предполагам същото... Чувал съм че за Fiat e най доброто..

Коментар

teo2 написа:
                    Чувал съм че за Fiat e най доброто..
                    Забрави я тази работа!
                    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Working...
                    X