Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лампата за инжекциона свети.....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лампата за инжекциона свети.....

Здравейте на всички! От няколко месеца съм със Фиат-типо 1.6sx 93 г. Супер кола си е. Но напоследък, особенно в студено време, понякога лампата на инжекциона не изгасва. Това дали е нещо сериозно и какво мога да направя по въпроса? Ще ме извините за моето невежество, но от моноинжекциона нищо не отбирам.

Re: Лампата за инжекциона свети.....

Saidery написа:
    Здравейте на всички! От няколко месеца съм със Фиат-типо 1.6sx 93 г. Супер кола си е. Но напоследък, особенно в студено време, понякога лампата на инжекциона не изгасва. Това дали е нещо сериозно и какво мога да направя по въпроса? Ще ме извините за моето невежество, но от моноинжекциона нищо не отбирам.
    Отиди на компютърна диагностика да прочетат кода на грешката...Много вероятно е да е "умираща"ламбда сонда,особено,щом е свързано и със студа...но да не гадаем...Успех !
    Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Провери свещите. Пробвай да ги зачистиш. Ако караш само на къси разстояния, бързо се зацапват.
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Имаше писано из форума. При мен, както и при друг колега от форума след смяна на термостат проблема изчезна. Естествено колата преди това не загряваше.
        Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

незнам каке при типото, но при браво лампата на инжекциона значи че има проблем някъде в електрониката.при мен светеше и отидох на диагностика.оказа се че е някакъв датчик който давал инфо за разположението на некви валове.смениха го тоя датчик и лампата изгасна.така че най-доброто нещо е да идеш на диагностика

Коментар

Интересно на мен дали ще можете да ми помогнете.Щесъм Благодарен!Значи Бравото е турбо-дизел, 100к.с.Лампата на инжекциона ( червена, като инжектор) светва преди запалване,каето е нормално.Обаче понякога продължава да свети и при запален мотор.Може би всичко стана когато веднъж сипах кафти нафта.не съм сигурен.Та сега към проблема:Понякога като я настъпя върви прилично, друг път сякаш нещо не работи нормално-доста по инертна е.Къде мога да намеря стенд за прочитане на електрониката и цена евентуално.Благодаря!
            ex Fiat Bravo TD 100 SX
            ex Fiat Marea TD 125 ELX
            Fiat Marengo TD 100
            Lancia Zeta 2.0 JTD

Коментар

murry написа:
              Интересно на мен дали ще можете да ми помогнете.Щесъм Благодарен!Значи Бравото е турбо-дизел, 100к.с.Лампата на инжекциона ( червена, като инжектор) светва преди запалване,каето е нормално.Обаче понякога продължава да свети и при запален мотор.Може би всичко стана когато веднъж сипах кафти нафта.не съм сигурен.Та сега към проблема:Понякога като я настъпя върви прилично, друг път сякаш нещо не работи нормално-доста по инертна е.Къде мога да намеря стенд за прочитане на електрониката и цена евентуално.Благодаря!
              Вантотрейд Адрес: бул.Самоковско шосе 99тел: 02/ 76 34 52, 975 35 09
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Re: Лампата за инжекциона свети.....

Saidery написа:
                Имам Брава, която в началото като я купих 10-15 минути не светеше тази лампа, но след това светеше постоянно до угасянето на мотора. Гася двигятел и наново запалвам, не свети и отнови пак след 10-15 минути пак свети. Междувременно забелязвах че температурата на антифриза намаляваше и се установи че термостта не работи, т.е. подава се студено към ламбда сондата и затова свети. Смених термостата и проблема изчезна, вече повече два месеца. Успех на всичики които имат тъав проблем.

Коментар

Благодаря на всички за инфото.
                  ex Fiat Bravo TD 100 SX
                  ex Fiat Marea TD 125 ELX
                  Fiat Marengo TD 100
                  Lancia Zeta 2.0 JTD

Коментар

Моита лампа на инжекцията светва и гасне когато си писка.

Коментар

Working...
                    X