Re: Кой бус да избера - Мерцедес 312, 412, 311, 313 ________
ivan_will написа:
От доста време проучвам бусове и най-накрая се спрях на Мерцедес(естествено) , но сега дилемата е кой модел?Чувал съм че CDI двигателите не са добри - т.е. дюзите заминават с нашата нафта ... Съветват ме да взема TDI(понеже били "всеядни" откъм гориво) , но машините 312 вече са доста морално остарели и загнили ...Та отново мнения и препоръки ........
312 Спринтер,но не CDI,всичко останало е алтернатива и компромис.
Re: Кой бус да избера - Мерцедес 312, 412, 311, 313 ________
Gofi написа:
ivan_will написа:
От доста време проучвам бусове и най-накрая се спрях на Мерцедес(естествено) , но сега дилемата е кой модел?Чувал съм че CDI двигателите не са добри - т.е. дюзите заминават с нашата нафта ... Съветват ме да взема TDI(понеже били "всеядни" откъм гориво) , но машините 312 вече са доста морално остарели и загнили ...Та отново мнения и препоръки ........
312 Спринтер,но не CDI,всичко останало е алтернатива и компромис.
Що не CDI ще слагам добавки против лоша нафта от лукойл ...... и ще взема по-новия модел след 2004та с оправени грешки на компа ...
Купувам стари мотоциклети производство преди 1950г.(всякакви, с липси и др.) - л.с. за контакти.
Съветват ме да вземам TDI - ама мн изгнили вече, пребоядисвани, не се знае на колко милион километра са вече , стари, нямат екстри - а то аз ще съм шофьора ...Пък до сега съм поразпитвал - всички викат TDI , тези , които имат CDI не са се оплаквали ...
Купувам стари мотоциклети производство преди 1950г.(всякакви, с липси и др.) - л.с. за контакти.
Тва за обръщането на волана е по-добре дори на шега да не си го помисляш ! Те в другите държави трудно ги обръщат,а пък представям си нашите майстори ... иначе за ситроен мислил ли си ?
Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
От изброените модели бих ти препоръчал 313CDI. В зависимост от нуждите, можеш да избереш модел с климатик (пътнически, преди всичко), тахограф, ABS, ASD, елстъкла и пр. благинки. Само не се заблуждавай в "евтината" поддръжка. В оторизираните сервизи ще те съсипят. Подръжката на Ивеко-то е в пъти по-достъпна. Но ти си знаеш. Успех.
Коментар