От доста време проучвам бусове и най-накрая се спрях на Мерцедес(естествено) , но сега дилемата е кой модел?Чувал съм че CDI двигателите не са добри - т.е. дюзите заминават с нашата нафта ... Съветват ме да взема TDI(понеже били "всеядни" откъм гориво) , но машините 312 вече са доста морално остарели и загнили ...Та отново мнения и препоръки ........
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой бус да избера - Мерцедес 312, 412, 311, 313 ________ ???
Collapse
X
-
Re: Кой бус да избера - Мерцедес 312, 412, 311, 313 ________
ivan_will написа:От доста време проучвам бусове и най-накрая се спрях на Мерцедес(естествено) , но сега дилемата е кой модел?Чувал съм че CDI двигателите не са добри - т.е. дюзите заминават с нашата нафта ... Съветват ме да взема TDI(понеже били "всеядни" откъм гориво) , но машините 312 вече са доста морално остарели и загнили ...Та отново мнения и препоръки ........Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
-
Re: Кой бус да избера - Мерцедес 312, 412, 311, 313 ________
Atanas71 написа:ivan_will написа:От доста време проучвам бусове и най-накрая се спрях на Мерцедес(естествено) , но сега дилемата е кой модел?Чувал съм че CDI двигателите не са добри - т.е. дюзите заминават с нашата нафта ... Съветват ме да взема TDI(понеже били "всеядни" откъм гориво) , но машините 312 вече са доста морално остарели и загнили ...Та отново мнения и препоръки ........
Коментар
-
Ще цитирам колега от форума .За работа Мерцедес а за друго може да се правят компромиси.А колега поне поясни каква работа ще върши тоя бус защото от въпроса 312,412 има голяма разлика за единия няма градски ограничения и кара с винетка на лек автомобил а за другия неми се мисли.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
ivan_will написа:Да ве да избера Ивеко ли ?! - вземи да се счупи нещо - минимум хиляда лева тряя да оставя в сервиза!!! Или Форд TDCI - който съм питал все ми е казвал да бягам от форд!!!Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
dani389 написа:Ще цитирам колега от форума .За работа Мерцедес а за друго може да се правят компромиси.А колега поне поясни каква работа ще върши тоя бус защото от въпроса 312,412 има голяма разлика за единия няма градски ограничения и кара с винетка на лек автомобил а за другия неми се мисли.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Аз съм със Спринтер 312 ТДИ сигурен , надежден и "бегачка" обслужването не е скъпо . Консумативи + изцяло нова предница ми излезе 990лв . С малката винетка съм . Разход 10 на 100.Мерцедес-SPRINTER 312 - 2,9TDI 122кс...МОЩНИЯ КАТЪР
ФОРД И ЦИГАНИН ЗИМАТА НЕ РАБОТЯТ - Лично наблюдение...Някой да ме обори??????Мицубиши Каризма , бензин , автоматик, климатроник
Коментар
-
И в крайна сметка ся кво да правя? Мисля да взема един английски 311CDI, 2003-2004та и да му обърна волана ...Спира ме обаче, че счупи ли се нещо - бало си фара т.е. скъпа поддръжка отколкото 312ка !Да взема пък 412 ка( по принцип ми трябва товар към 1.5 -2.0т. ) , мн скъпа ми иде, винетки 500лв, тахографи майни ...Купувам стари мотоциклети производство преди 1950г.(всякакви, с липси и др.) - л.с. за контакти.
Коментар
-
Atanas71 написа:dani389 написа:Ще цитирам колега от форума .За работа Мерцедес а за друго може да се правят компромиси.А колега поне поясни каква работа ще върши тоя бус защото от въпроса 312,412 има голяма разлика за единия няма градски ограничения и кара с винетка на лек автомобил а за другия неми се мисли.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
Каква е разликата между 311 и 313(само турбината и настройки ли) ?Kаква е също разликата между моделите 2000-2002 и тези след това2003-2006 (освен че ралика има в предните решетки и фаровете) ?????????Купувам стари мотоциклети производство преди 1950г.(всякакви, с липси и др.) - л.с. за контакти.
Коментар
-
ivan_will написа:Да ве да избера Ивеко ли ?! - вземи да се счупи нещо - минимум хиляда лева тряя да оставя в сервиза!!! Или Форд TDCI - който съм питал все ми е казвал да бягам от форд!!!Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар