Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой бус да избера - Мерцедес 312, 412, 311, 313 ________ ???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кой бус да избера - Мерцедес 312, 412, 311, 313 ________ ???

От доста време проучвам бусове и най-накрая се спрях на Мерцедес(естествено) , но сега дилемата е кой модел?Чувал съм че CDI двигателите не са добри - т.е. дюзите заминават с нашата нафта ... Съветват ме да взема TDI(понеже били "всеядни" откъм гориво) , но машините 312 вече са доста морално остарели и загнили ...Та отново мнения и препоръки ........
    Купувам стари мотоциклети производство преди 1950г.(всякакви, с липси и др.) - л.с. за контакти.

Re: Кой бус да избера - Мерцедес 312, 412, 311, 313 ________

ivan_will написа:
    От доста време проучвам бусове и най-накрая се спрях на Мерцедес(естествено) , но сега дилемата е кой модел?Чувал съм че CDI двигателите не са добри - т.е. дюзите заминават с нашата нафта ... Съветват ме да взема TDI(понеже били "всеядни" откъм гориво) , но машините 312 вече са доста морално остарели и загнили ...Та отново мнения и препоръки ........
    Колега нищо лично но това "Мерцедес(естествено)" звъчи много ограничено като търсене. Има толкова други марки .... Лично аз бих си взел друга марка , но това е личен избор , както си решил.
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Re: Кой бус да избера - Мерцедес 312, 412, 311, 313 ________

Atanas71 написа:
      ivan_will написа:
      Колега нищо лично но това "Мерцедес(естествено)" звъчи много ограничено като търсене. Има толкова други марки .... Лично аз бих си взел друга марка , но това е личен избор , както си решил.
      Колегата е много прав ..... малко или много ще дадеш някой друг лев и за това , че е мерцедес.....

Коментар

Да ве да избера Ивеко ли ?! - вземи да се счупи нещо - минимум хиляда лева тряя да оставя в сервиза!!! Или Форд TDCI - който съм питал все ми е казвал да бягам от форд!!!
        Купувам стари мотоциклети производство преди 1950г.(всякакви, с липси и др.) - л.с. за контакти.

Коментар

Ще цитирам колега от форума .За работа Мерцедес а за друго може да се правят компромиси.А колега поне поясни каква работа ще върши тоя бус защото от въпроса 312,412 има голяма разлика за единия няма градски ограничения и кара с винетка на лек автомобил а за другия неми се мисли.
          FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

ivan_will написа:
            Да ве да избера Ивеко ли ?! - вземи да се счупи нещо - минимум хиляда лева тряя да оставя в сервиза!!! Или Форд TDCI - който съм питал все ми е казвал да бягам от форд!!!
            Ами един такъв Форд служебен цепи мрака вече 3г. и над 200хил.км. Да ве да избера Ивеко ли ?! - вземи да се счупи нещо - минимум хиляда лева тряя да оставя в сервиза!!! А това кадето си писал направо ме избива смях. На Мерцедеса като счупиш нещо там за 10лв. ти го правят в сервиза. Не се плакни в приказки кой какво ти казал , ако си купуваш бус Мерцедес заради това какво ще кажат хората като го имам е друг въпрос . Но ако търсиш практично решение Мерцедес не е прастичен като избор точно заради високата цена на самия бус и неговия след гаранционен сервиз. Огледай се по улиците и виж колко фирми ползват Мерцедес за служебен бус. Или същите фирми немогат да си го позволят или пък шефовете им са шматки и неразбират каде е истината в Мерцедеса. Не това е едно скъпо и неоправдаващо високите капиталовложения товарно превозно средство. Има толкова изгодни оферти че си заслужава да се вземе на лизинг по-евтин но нов бус от колкото втора ръка та било то и Мерцедес бус. Даже може и да ти излезе по скъпо .
            Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

dani389 написа:
              Ще цитирам колега от форума .За работа Мерцедес а за друго може да се правят компромиси.А колега поне поясни каква работа ще върши тоя бус защото от въпроса 312,412 има голяма разлика за единия няма градски ограничения и кара с винетка на лек автомобил а за другия неми се мисли.
              Стига с тези заучени Бай Ганьовски фрази колега . Това го остави на колегата който го е казал. Ти лично така ли мислиш , кажи опита си с бусове от друга марка без значение какви , но не с фрази един имал еди какъв бус.........и много се чупел......Стига с тези глупости.

Коментар

Аз съм със Спринтер 312 ТДИ сигурен , надежден и "бегачка" обслужването не е скъпо . Консумативи + изцяло нова предница ми излезе 990лв . С малката винетка съм . Разход 10 на 100.
                Мерцедес-SPRINTER 312 - 2,9TDI 122кс...МОЩНИЯ КАТЪР
                ФОРД И ЦИГАНИН ЗИМАТА НЕ РАБОТЯТ - Лично наблюдение...Някой да ме обори??????Мицубиши Каризма , бензин , автоматик, климатроник

Коментар

Правилният избор е VW (ЛТ- 2002година) 35 ТДИ (средната база)Имал съм такъв бус само по-добри отзиви за него мога да дам
                  OPEL GTC DTH 2007
                  STILO 1.6 16 V 2002

Коментар

И в крайна сметка ся кво да правя? Мисля да взема един английски 311CDI, 2003-2004та и да му обърна волана ...Спира ме обаче, че счупи ли се нещо - бало си фара т.е. скъпа поддръжка отколкото 312ка !Да взема пък 412 ка( по принцип ми трябва товар към 1.5 -2.0т. ) , мн скъпа ми иде, винетки 500лв, тахографи майни ...

Коментар

Ако знаеш колко ядове са докато обърнеш волана..........За колко мислиш да го докараш?
                      И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Не ми се ходи до Англия , мисля да си взема от България до 10 000 някъде ... а за обръщането - някъде в сервиз ...

Коментар

Atanas71 написа:
                          dani389 написа:
                          Стига с тези заучени Бай Ганьовски фрази колега . Това го остави на колегата който го е казал. Ти лично така ли мислиш , кажи опита си с бусове от друга марка без значение какви , но не с фрази един имал еди какъв бус.........и много се чупел......Стига с тези глупости.
                          Ами колега точно така мисля ,карал съм почети всички марки бусове и затова се съгласям и цитирам това мнение .Сега карам Мерцедес на 1183000 км без основен ремонт и доливам по малко масло отколкото колегите с другите марки на по 200000 но за всичките му километри не е прескачана границата за смяна на мосло и филтри,а другото което е на дали има по маневрен бус от Мерцедес.
                          FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Каква е разликата между 311 и 313(само турбината и настройки ли) ?Kаква е също разликата между моделите 2000-2002 и тези след това2003-2006 (освен че ралика има в предните решетки и фаровете) ?????????

Коментар

ivan_will написа:
                              Брат ми кара Форд от 4 години и до момента, освен окачването, което е правил 2 пъти - 240 единия път и 313 втория, му чистиха нафтовата помпа за 50 лева. Те и на нас ни казват - Купи си фиат да те е яд, ама си караме фиатите без да ни е яд, че сме ги купили. Иначе, ако е мерцедес - 312, обаче, като ти се вижда поддръжката скъпа, щото май ти се вижда, ориентирай се към друга марка с по-евтина поддръжка, то и цената ще е по-евтина....
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                              X