Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем колеги, нещо цъка в жабката?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем колеги, нещо цъка в жабката?!

здравейте,от известно време се чува някакво "цъкане" от към жабката, което ми се струва че се увеличава с оборотите. вчера колата беше в бокса по други въпроси, но помолих да проверят и това "цъкане". според хората от сервиза шума идвал от съединителя, по точно лагера му. проблема е че в мен се таи съмнение, че цъкането го поражда всеизвестното моторче на клапата за въздух.интересува ме някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, къде е най-удачно да се допитам до второ мнение /все пак смяна на съединител е поне 300лв./, въобще всякаква информация ще ми бъде полезна!предварително благодаря.п.п. забравих да уточня, че колата е 1996г. браво 2,0-20кл.
    "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.

Re: Проблем колеги, нещо цъка в жабката?!

toko написа:
    здравейте,от известно време се чува някакво "цъкане" от към жабката, което ми се струва че се увеличава с оборотите. вчера колата беше в бокса по други въпроси, но помолих да проверят и това "цъкане". според хората от сервиза шума идвал от съединителя, по точно лагера му. проблема е че в мен се таи съмнение, че цъкането го поражда всеизвестното моторче на клапата за въздух.интересува ме някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, къде е най-удачно да се допитам до второ мнение /все пак смяна на съединител е поне 300лв./, въобще всякаква информация ще ми бъде полезна!предварително благодаря.п.п. забравих да уточня, че колата е 1996г. браво 2,0-20кл.
    ако мислиш че е моторчето откачи му захранването/от куплунга /и ще разбереш но на браво нямаше ли някви релета зад жабката
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

Коментар

Просто махни жабката и ще разбереш дали е от там. Тя се държи на няколко болчета и става много бързо. Според мен е малко вероятно да е от съединителят. При проблем в него шумът едва ли може да се нарече "цъкане", а и да го чуваш откъм жабката?!
      PUNTO Selecta

Коментар

благодаря колеги за отговорите, мисля утре ако е хубаво времето да махна жабката пък ще видим...stef ще те помоля да ми кажеш къде е този куплунг.. на самото моторче ли имаш впредвид?
        "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.

Коментар

toko написа:
          благодаря колеги за отговорите, мисля утре ако е хубаво времето да махна жабката пък ще видим...stef ще те помоля да ми кажеш къде е този куплунг.. на самото моторче ли имаш впредвид?
          да на моторчето, спираш му захранването и готово ако е от него няма да те дразни повече :D
          TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
          UNO 1.0 FIRE

Коментар

Аз също имах такова цъкане и трудно, но го открих. Идваше от един магнит вентил, който се намира над кората на десния калник. Разбрах че предназначението му е да вкарва бензиновите изпарения от резервоара за изгаряне в двигателя или нещо такова. Махнах го и гадното цъкане изчезна.
            Brava 1.6 16V 90к.с.

Коментар

.

Щом идва от жабката значи е някое от трите релета които са зад самата жабка

Коментар

мерси колеги за активността по темата.... за съжаление уикенда не ми остана време да установя от къде е това досадно цъкане. при първа възможност ще го направя и ще пиша поселе тук!

Коментар

Working...
                X