здравейте,от известно време се чува някакво "цъкане" от към жабката, което ми се струва че се увеличава с оборотите. вчера колата беше в бокса по други въпроси, но помолих да проверят и това "цъкане". според хората от сервиза шума идвал от съединителя, по точно лагера му. проблема е че в мен се таи съмнение, че цъкането го поражда всеизвестното моторче на клапата за въздух.интересува ме някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, къде е най-удачно да се допитам до второ мнение /все пак смяна на съединител е поне 300лв./, въобще всякаква информация ще ми бъде полезна!предварително благодаря.п.п. забравих да уточня, че колата е 1996г. браво 2,0-20кл.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем колеги, нещо цъка в жабката?!
Collapse
X
-
Re: Проблем колеги, нещо цъка в жабката?!
toko написа:здравейте,от известно време се чува някакво "цъкане" от към жабката, което ми се струва че се увеличава с оборотите. вчера колата беше в бокса по други въпроси, но помолих да проверят и това "цъкане". според хората от сервиза шума идвал от съединителя, по точно лагера му. проблема е че в мен се таи съмнение, че цъкането го поражда всеизвестното моторче на клапата за въздух.интересува ме някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, къде е най-удачно да се допитам до второ мнение /все пак смяна на съединител е поне 300лв./, въобще всякаква информация ще ми бъде полезна!предварително благодаря.п.п. забравих да уточня, че колата е 1996г. браво 2,0-20кл.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
-
toko написа:благодаря колеги за отговорите, мисля утре ако е хубаво времето да махна жабката пък ще видим...stef ще те помоля да ми кажеш къде е този куплунг.. на самото моторче ли имаш впредвид?TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Аз също имах такова цъкане и трудно, но го открих. Идваше от един магнит вентил, който се намира над кората на десния калник. Разбрах че предназначението му е да вкарва бензиновите изпарения от резервоара за изгаряне в двигателя или нещо такова. Махнах го и гадното цъкане изчезна.Brava 1.6 16V 90к.с.
Коментар
-
viperecords
Реклама
Collapse
Коментар