Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ремонт на предно дясно ел.стъкло [смазване]

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Платката се сваля задължително. След това се отделят двете части на бутона (черната и зелената на първата снимка горе), и се открива една сложна система от пластини и пружинки, подобна на тази при релетата. Контактните пластини също могат да се отделят една от друга, и да се почистят местата, където контактуват помежду си (както направих аз), или да се бъркне с тънка пиличка както са сглобени. Работата тук е малко "часовникарска", но не е нещо кой знае какво, изисква повече търпение, отколкото сръчност. Доста сложно го обясних, в момента, в който отворите бутона, ще ви стане ясно. Не е трудно

Коментар

Аз се чудя откаде са взели ток дали е от контакния ключ немога да го проследя ако знаете моля кажете

Коментар

Искам само да предупредя, че резултата от почистването на контактите беше доста кратък. Сега дясното стъкло отново се движи по-бавно, вероятно отново има нагар. Явно без почистване и смазване няма как да се мине. Бутоните не са предвидени за по-големия ток от затлачения прозорец.

Коментар

tomny написа:
          Искам само да предупредя, че резултата от почистването на контактите беше доста кратък. Сега дясното стъкло отново се движи по-бавно, вероятно отново има нагар. Явно без почистване и смазване няма как да се мине. Бутоните не са предвидени за по-големия ток от затлачения прозорец.
          Колега... скоро ми хрумна идея да сложа едно реле на този прозорец. Не съм се ровил скоро в схемите за да измисля, къде точно да го "бодна" че да работи най-ефикасно но май това е единственото спасение! Всъщност, като се замисля ще трябва релетата да са две.
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Май трябва да са четири. До колкото разбрах, бутоните за дясното стъкло на лявата и дясната врати са съврзани последователно.

Коментар

Аз смених бутоните с чисто нови и няма ефект върху скороста на дигане и сваляне(само дето сега ми светят вечер )

Коментар

Вчера и аз се хванах да почистя повдигателните механизни. Демонтирах ги, разглобих ги напълно, почистих ги, смазах всичко с нова литиева грес, монтирах обратно. Резултатите се виждат и чуват (по-скоро не се чуват) при движение на стъклата. Напръсках обилно със силиконов спрей каналите, в които се движат стъклата вътре във вратата!След това освежих с водна шкурка и спрей черен мат дръжките и пластмаците на бутоните. Не се старах много-много със шкуренето и боядисването, но се получи.
                Прикачени файлове

Коментар

Доста полезна тема, дали пък да не отиде в ЧЗВ ?

Коментар

Направих вчера цялата описана процедура без никакъв ефект. Смазах доста добре всичко. Все си мисля, че проблема е във уплътненията, които при топло време се нагряват и освобождават движението на стъклото. Сега се чудя дали мога да сменя въпросните или да ги набия с някаква подходяща смазка. Имам лек нагар на копчето, който ще бъде отстранен днес. Мой приятел има Браво ХГТ, където проблема въобще го няма. Чудя се каква е разликата.
                    Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp

Коментар

успехСлед предупреждението за нерегламентирана реклама, рискуваш да получиш второ за спам!Модераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

Колеги, какво стана с първото мнение на колегата ?! Таман се бях навил да го правя това и при мен и ... хоп мнението го няма ? Някой може ли да постне пак или ако е свалил/запаметил снимки и описание на процедурата ?
                        Fiat Brava 1.4 12V

Коментар

Dandy написа:
                          Колеги, какво стана с първото мнение на колегата ?! Таман се бях навил да го правя това и при мен и ... хоп мнението го няма ? Някой може ли да постне пак или ако е свалил/запаметил снимки и описание на процедурата ?
                          с колегата се изгавриха и той се обиди, след което си затри мненията.имаше някъде едни снимки, ще ги потърся и ще дам линк.

Коментар

u_bo написа:
                            Dandy написа:
                            с колегата се изгавриха и той се обиди, след което си затри мненията.имаше някъде едни снимки, ще ги потърся и ще дам линк.
                            u_bo ако имаш снимките от тази тема , моля те качи ги някъде или тук и дай линк , че ми трябват!
                            Fiat Punto 1.1 55 к.с. LPG '96 EX
                            Alfa Romeo 146 1.9 JTD '99
                            Fiat Croma II 1.9 M-Jet 8V

Коментар

Re: Ремонт на предно дясно ел.стъкло [смазване]

И при мен имаше същия проблем смазах жилата но после извесно време ми се омазняваше стъклото

Коментар

Полезна тема. Жалко, че ги няма постовете на колегата
                                Кара - Фиат Браво, 1.6, 16V, 103 магарета, метални колектори, 1996г. бензин - газ

Коментар

Working...
                                X