Vladim написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ремонт на предно дясно ел.стъкло [смазване]
Collapse
X
-
при мен стъклото на лявата врата имаше голями проблеми и го свалих и резултата беше, че на зъбното колело, което задвижва ролката се беше много износило. на няколко места липсваха и зъби.реших проблема като ми направиха ново колело от метал и сега си върви чудесно. само е малко по-шумно но това не ме притеснява. а също така имам и няколко въпроса1. как с точност да оправя уплътнението на рамката на вратата(става на въпрос за участъка междуогледалото и щипката която е около средата) че не се прилепя хубаво към стъклото2. нормално ли е водача който е от дебелата страна на рамката да се показва при вдигане на прозореца?3. каква е идеята въпросното зъбно колело да е пластмасово? да е по безшумно или по ефтино или и дветв?Fiat Bravo SX 1.4 12V
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
Коментар
-
Re: Ремонт на предно дясно ел.стъкло [смазване]
Atanas71 написа:Днес отделих малко време за разглобяване и смазване на апарата за ел.стъклото на предна дясна врата. Като описание повечето от вас са сваляли корите на вратите и затова няма да пиша как става. Престъпвам към демонтажа на апарата задвижващ стъклото. Стъклото се сваля и се разкачва от шината , като за целта се издърпва фиксиращата щипка . На стъклото има отвор , през него минава ос която е фиксирана със щипка на снимката отвора:Браво 1.6 16v 1996
Рено Лагуна 2 1.9 dCI.
Коментар
-
Аз вчера го направих това, разглобих всичко, намазах с грес релсата, пуснах му ток да се завърти въжето и от другата половина, за да го намажа и там, но нямах достатъчно здрава отвертка, за да отворя самия механизъм. Разлика, като че ли, не видях. И аз взех да се замислям за токове. Моята щипка обаче е доста по-различна от снимките тук. Най-добре да се снабдите с малко огледалце, за да видите как точно е захванат плъзгача за стъклото Като вадите самия механизъм издърпайте стъклото ръчно до горе. Останах без крака да стоя 2 часа клекнал. Но пък сега ще го сваля за 15 минутиThe awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Преди малко и аз разглобих и почистих бутоните, разликата е голяма - сега двете стъкла се вдигат и спускат едновременно! Преди това дясното доста изоставаше. Дълго време отлагах разглобяването на вратите и смазването на механизма, добре че видях тази тема, и за сега ми се размина . Оправих и осветлението на копчетата. Проблема и в трите беше един и същ - студена спойка към светодиода, в следствие на прегряване на пластините им. Много "мазно" светят сега
Коментар
-
tomny написа:Преди малко и аз разглобих и почистих бутоните, разликата е голяма - сега двете стъкла се вдигат и спускат едновременно! Преди това дясното доста изоставаше. Дълго време отлагах разглобяването на вратите и смазването на механизма, добре че видях тази тема, и за сега ми се размина . Оправих и осветлението на копчетата. Проблема и в трите беше един и същ - студена спойка към светодиода, в следствие на прегряване на пластините им. Много "мазно" светят сегаБраво 1.6 16v 1996
Рено Лагуна 2 1.9 dCI.
Коментар
-
Абе при мен се чува едно отвратително скърцане- и от двете врати. Не е от механизмите - и двата са смазани. Предполагам, че идва от гумите по които се пързаля прозореца (ама тия вътре във вратата). Но се чуда с какво да смазвам там... А и примерно, ако навали дъжд и се понамокри - спира да скърца.Браво 1.6 16v 1996
Рено Лагуна 2 1.9 dCI.
Коментар
-
tomny написа:Да, след почистването. С фина шкурка махнах нагара от контактните пластини на бутоните.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:Колега, как точно ги разглоби бутоните? Аз веднъж ги мъчих, ама си помислих, че ще ги счупя и ги оставих. Или викаш да напъвам здраво?
Коментар
-
Humppa
tomny написа:...С малко повече играчка може да се почистят и без да се разкостват, че после сглобяването им е малко играчка...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар