Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ремонт на предно дясно ел.стъкло [смазване]

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Vladim написа:
    ///// написа:
    Говориш, но не си го тествал, нали? Просто откачи буксата от бутона за дясното стъкло която е на шофьорската врата и пробвай да движиш стъклото само от бутона на пасажерската врата!
    Поразгледах схемите и се оказа, че наистина двата бутона са зависими един от друг. Тук си прав и аз се поправям. Но не и за това, че ако има лоша връзка бутоните няма да работят!
    Имам на предвид, нали, лошата връзка на конекторите с бутоните! Тъй като са директно натоварени със силовия ток на двигателя за стъклото... и... Просто се пробвам да дам сдъвкана информация за колегите, на които ще им е полезна тази тема за в бъдеще!

Коментар

при мен стъклото на лявата врата имаше голями проблеми и го свалих и резултата беше, че на зъбното колело, което задвижва ролката се беше много износило. на няколко места липсваха и зъби.реших проблема като ми направиха ново колело от метал и сега си върви чудесно. само е малко по-шумно но това не ме притеснява. а също така имам и няколко въпроса1. как с точност да оправя уплътнението на рамката на вратата(става на въпрос за участъка междуогледалото и щипката която е около средата) че не се прилепя хубаво към стъклото2. нормално ли е водача който е от дебелата страна на рамката да се показва при вдигане на прозореца?3. каква е идеята въпросното зъбно колело да е пластмасово? да е по безшумно или по ефтино или и дветв?
      Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
      Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Коментар

Re: Ремонт на предно дясно ел.стъкло [смазване]

Atanas71 написа:
        Днес отделих малко време за разглобяване и смазване на апарата за ел.стъклото на предна дясна врата. Като описание повечето от вас са сваляли корите на вратите и затова няма да пиша как става. Престъпвам към демонтажа на апарата задвижващ стъклото. Стъклото се сваля и се разкачва от шината , като за целта се издърпва фиксиращата щипка . На стъклото има отвор , през него минава ос която е фиксирана със щипка на снимката отвора:
        Колега как да стигна до тази част? Днес свалих кората после и тази пластмаса, която покрива механизмите от прах, но после не можах да се ориентирам какво да правя.Въобще не видях, къде е тази шина. Колата е Браво.
        Браво 1.6 16v 1996
        Рено Лагуна 2 1.9 dCI.

Коментар

Re: Ремонт на предно дясно ел.стъкло [смазване]

[quote=
          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Аз вчера го направих това, разглобих всичко, намазах с грес релсата, пуснах му ток да се завърти въжето и от другата половина, за да го намажа и там, но нямах достатъчно здрава отвертка, за да отворя самия механизъм. Разлика, като че ли, не видях. И аз взех да се замислям за токове. Моята щипка обаче е доста по-различна от снимките тук. Най-добре да се снабдите с малко огледалце, за да видите как точно е захванат плъзгача за стъклото Като вадите самия механизъм издърпайте стъклото ръчно до горе. Останах без крака да стоя 2 часа клекнал. Но пък сега ще го сваля за 15 минути
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

да при мен също е доста бавна какво ли неправих единствено не достига достатачно ток това е причина да се вдига бавно

Коментар

Преди малко и аз разглобих и почистих бутоните, разликата е голяма - сега двете стъкла се вдигат и спускат едновременно! Преди това дясното доста изоставаше. Дълго време отлагах разглобяването на вратите и смазването на механизма, добре че видях тази тема, и за сега ми се размина . Оправих и осветлението на копчетата. Проблема и в трите беше един и същ - студена спойка към светодиода, в следствие на прегряване на пластините им. Много "мазно" светят сега

Коментар

tomny написа:
                  Преди малко и аз разглобих и почистих бутоните, разликата е голяма - сега двете стъкла се вдигат и спускат едновременно! Преди това дясното доста изоставаше. Дълго време отлагах разглобяването на вратите и смазването на механизма, добре че видях тази тема, и за сега ми се размина . Оправих и осветлението на копчетата. Проблема и в трите беше един и същ - студена спойка към светодиода, в следствие на прегряване на пластините им. Много "мазно" светят сега
                  Kолега, след коя процедура почнаха да се вдигат по-бързо - след почистването на бутоните ли? Какво точно почисти?
                  Браво 1.6 16v 1996
                  Рено Лагуна 2 1.9 dCI.

Коментар

Да, след почистването. С фина шкурка махнах нагара от контактните пластини на бутоните.

Коментар

Абе при мен се чува едно отвратително скърцане- и от двете врати. Не е от механизмите - и двата са смазани. Предполагам, че идва от гумите по които се пързаля прозореца (ама тия вътре във вратата). Но се чуда с какво да смазвам там... А и примерно, ако навали дъжд и се понамокри - спира да скърца.
                      Браво 1.6 16v 1996
                      Рено Лагуна 2 1.9 dCI.

Коментар

tomny написа:
                        Да, след почистването. С фина шкурка махнах нагара от контактните пластини на бутоните.
                        Колега, как точно ги разглоби бутоните? Аз веднъж ги мъчих, ама си помислих, че ще ги счупя и ги оставих. Или викаш да напъвам здраво?
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                          Колега, как точно ги разглоби бутоните? Аз веднъж ги мъчих, ама си помислих, че ще ги счупя и ги оставих. Или викаш да напъвам здраво?
                          Не става с напъване, не разбрах кое точно те е затруднило, ще се опитам да обясня. Използвам снимките на колегата biserpetrov, надявам се няма нищо против, че не ми се разглобява пак. Отделяме горната част на бутона, като внимателно повдигаме страничните стени на копчето. Отдолу се вижда това:Сега трябва да отстраним малката платка. Разпояваме я в двата й края - спойката горе в дясно, в края на пътечката, и по средата в ляво, до резистора, пак в края на пътечката. Внимателно отделяме платката и презапояваме наново светодиода и резистора, в случай, че не работи осветлението. При това положение, след като внимателно освободим щипките с ножче, долната част на бутона може да се измъкне. Ако е трудно, почистете останалия тинол, може да пречи. Сега вече имаме достъп до контактните пластини. Аз ги разлобих на съставните им части, и ги почистих с шкурка, което може би не е най-добрия вариант, но снощи в 12 часа нямах голям избор. С малко повече играчка може да се почистят и без да се разкостват, че после сглобяването им е малко играчка. На мен ми отне към час и нещо, с всичките "проба-грешка" . Питай, ако има още нещо неясно

Коментар

А трябва ли да го разпоя, за да сваля долната част на бутона? На мен ми светят бутоните, просто бавно върви десния.Мерси много за обясненията.

Коментар

Да, трябва да махнеш платката, за да разглобиш бутона.

Коментар

tomny написа:
                                ...С малко повече играчка може да се почистят и без да се разкостват, че после сглобяването им е малко играчка...
                                Това как да го разбирам, че може да се почисти бутона без да се сваля платката, или да се почистят контактните пъпчици, без да се разваля някакъв механизъм под платката?

Коментар

Working...
                                X