Платката се сваля задължително. След това се отделят двете части на бутона (черната и зелената на първата снимка горе), и се открива една сложна система от пластини и пружинки, подобна на тази при релетата. Контактните пластини също могат да се отделят една от друга, и да се почистят местата, където контактуват помежду си (както направих аз), или да се бъркне с тънка пиличка както са сглобени. Работата тук е малко "часовникарска", но не е нещо кой знае какво, изисква повече търпение, отколкото сръчност. Доста сложно го обясних, в момента, в който отворите бутона, ще ви стане ясно. Не е трудно
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ремонт на предно дясно ел.стъкло [смазване]
Collapse
X
-
tomny написа:Искам само да предупредя, че резултата от почистването на контактите беше доста кратък. Сега дясното стъкло отново се движи по-бавно, вероятно отново има нагар. Явно без почистване и смазване няма как да се мине. Бутоните не са предвидени за по-големия ток от затлачения прозорец.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Humppa
Вчера и аз се хванах да почистя повдигателните механизни. Демонтирах ги, разглобих ги напълно, почистих ги, смазах всичко с нова литиева грес, монтирах обратно. Резултатите се виждат и чуват (по-скоро не се чуват) при движение на стъклата. Напръсках обилно със силиконов спрей каналите, в които се движат стъклата вътре във вратата!След това освежих с водна шкурка и спрей черен мат дръжките и пластмаците на бутоните. Не се старах много-много със шкуренето и боядисването, но се получи.
Коментар
-
Направих вчера цялата описана процедура без никакъв ефект. Смазах доста добре всичко. Все си мисля, че проблема е във уплътненията, които при топло време се нагряват и освобождават движението на стъклото. Сега се чудя дали мога да сменя въпросните или да ги набия с някаква подходяща смазка. Имам лек нагар на копчето, който ще бъде отстранен днес. Мой приятел има Браво ХГТ, където проблема въобще го няма. Чудя се каква е разликата.Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp
Коментар
-
u_bo
Dandy написа:Колеги, какво стана с първото мнение на колегата ?! Таман се бях навил да го правя това и при мен и ... хоп мнението го няма ? Някой може ли да постне пак или ако е свалил/запаметил снимки и описание на процедурата ?
Коментар
-
u_bo написа:Dandy написа:Колеги, какво стана с първото мнение на колегата ?! Таман се бях навил да го правя това и при мен и ... хоп мнението го няма ? Някой може ли да постне пак или ако е свалил/запаметил снимки и описание на процедурата ?Fiat Punto 1.1 55 к.с. LPG '96 EX
Alfa Romeo 146 1.9 JTD '99
Fiat Croma II 1.9 M-Jet 8V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар