здравейте,моля ви дайте ми съвет,как да премахна скърцането на кората в багажникастава въпрос за фиат стило....направо ме побърква,всяка една неравност на пътя и тя скърцаа тук неравности и дупки колкото поискаш
И при мен тропа и май установих от какво е: на вратата на багажника, точно под стъклото има 2 уплътнителя (т.е. трябва да има), а при мен липсват. Така или иначе имам нужда от малко чаркалъци и ще ходя до моргата и сгурно ще си взема. Казваш, че тропаше, а сега!? Това ли беше проблема и при Теб?Поздрави
Точно! Явно с времето (топло-студено-топло-студено) уплътненията се свиват и не притискат кората добре в края. Ще ги снимам днес ако се сетя да ги видиш какви са, мисля че може и да не търсиш баш "оригинални" :D Все пак при мен не тропаше зловещо, само леко потупваше на дупките, ама мен тия работи ужасно ме дразнят!
скърца и тропамахнах кората и остана само тропането,но много леко,почти не се чува...самата кора като се търка в пласмасата отстрани ,тогава се получава скърцанетообаче,там където се държи кората трябва да има нещо като куки ,в които да лежи и те да я държат,но при мен са избити и кората се движииначе като е махнах,тропкането май идва от закопчаването на задната седалка,но не съм сигурени аз ще снимам и ще ви покажа ,какво имам в предвид
И аз се интересувам. Става въпрос обаче за Браво. Сложих едни елипси (прилични) и сега потропва и при най-малката неравност, не скърца а тропа. Оказа се, че нямам едни гумени подложки под кората. Окей, снабдих се с 2бр. такива от една морга, но пак тропа. Явно колонките ли тежат повече, какво става незнам. Приемам всякакви съвети! Благодаря в аванс
"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
След като се снабдя с такива мисля да сложа под кората гумено уплътнение. Такова което ще хване само ръба на кората.И при мен се получи след слагането на елипсите
Това са уплътненията на петата врата, които притискат кората при затваряне и тези на които ляга. Забележете, че вторите са "L" образни и лявото се е сгънало много странно. Тези на петата врата са кухи, като парче от гумена тръба или маркуч.
за сажаление,нямах възмойност да снимам днес ,но колегата Стоян е направил снимки,надявам се ,че няма да е проблем да ползвам една от неговите,за да ви покажа...значи аз въобще нямам, тези които са като куки ,в които ляга кората,както и другите " L" образнитеиначе останалите,които са като маркуч ги имама дали ще мога да ги намеря някъде,тези които са като куки?
:D Не разбрах на кое точно казваш "кука" и на кое "L" образно, но според мен тия работи най-лесно може да се намерят в някоя морга. Друг вариант е да се приспособи нещо, може би тогава резултата ще е дори по-добър.П.С. Гуменото уплътнение в долното кръгче (аз му викам "L" образно) често пада и се губи по автомивките при небрежното и грубо бърсане на корите с парцал...поне при типото ми беше така.
забелязах ,обаче че снимките на колегата са май от стило с 4 врати,аз съм с 3 и при мен пластмасата,върху която лежи кората е доста по заоблена,нещо като полукръг
Коментар