Здравейте колеги,Днес на връщане от работа забелязах, че когато работи на място колата и е напълно загряла лампата на маслото съвсем леко премигва. Подам ли съвсем леко газ изгасва. Маслото ми е на 6-7 хил. км. Долях малко ама пак е така. Дали със смяна може да се оправи? Ако се окаже, че е маслена помпа, трябва ли при смяната й пак да се сменя маслото? Къде в близост до Ст. град продават Селениа и сменят масло? Двигателя е 1.6 16V.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лампата на маслото мига.
Collapse
X
-
около не е точно първо, второ на оборотомер не може да се вярва толкова точно. не можеш ли да прецеиш на ухо дали не са ниски? ако не на виза. всички останли варианти не са приятни.... селения има на колелото на 4 км в италсервиз. обаче като идеш с твое масло кой ще ти го смени не знам. иначе по сименоновско сменят масла. ако се сменя маслената помпа не е задължително да се смени маслото разбира се, ама то твойто на 7-8000 си му идва времето от единия край.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
А може просто датчика да си е позаминал. Това че лампата примигва лекичко не е гаранция че помпата е заминала (говорим за ниво на маслото в норма). На мен лично ми се е случвало на служебната кола да примигва лампата на маслото и точно датчик се оказа (при повишаване на оборотите изгасваше).Fiat Punto 1.1 '97
Коментар
-
Re: Лампата на маслото мига. ПОМАГАЙТЕ!
style34 написа:Здравейте колеги,Днес на връщане от работа забелязах, че когато работи на място колата и е напълно загряла лампата на маслото съвсем леко премигва. Подам ли съвсем леко газ изгасва. Маслото ми е на 6-7 хил. км. Долях малко ама пак е така. Дали със смяна може да се оправи? Ако се окаже, че е маслена помпа, трябва ли при смяната й пак да се сменя маслото? Къде в близост до Ст. град продават Селениа и сменят масло? Двигателя е 1.6 16V.
Коментар
-
Смени датчика с нов и масления филтър с нов, ако пак свети- отиди да ти замерят налягането на маслото- завива се манометър на мястото на датчика и следва маслената помпа, като се свали картера(заради помпата)- и преглед на основни и биелни лагери. Успех и прави стъпките една по една и ще се оправи! :DBrava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Благодаря на всички колеги. Днес смених масло, маслен филтър и датчика и днес всичко изглежда наред и лампата не е премигнала изобщо. Дано проблема е решен. А за двигателя не ми се вярва, защото за 4 години не съм имал никакви проблеми, има мощ, пали винаги от раз, не гори масло, антифриза не мърда.Използвах точно сервиза и магазина, за които simeon3000 каза. Друго си е помощта от форумаThe awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Re: zdr
n1k40 написа:kolegi az imam mn stranen problem da se pritesnqvam li karam bravo 1.6 16v pri desen zavoi mi svetka lampata za masloto problem li e spored vas i kakav e ???Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар