Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лампата на маслото мига.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лампата на маслото мига.

Здравейте колеги,Днес на връщане от работа забелязах, че когато работи на място колата и е напълно загряла лампата на маслото съвсем леко премигва. Подам ли съвсем леко газ изгасва. Маслото ми е на 6-7 хил. км. Долях малко ама пак е така. Дали със смяна може да се оправи? Ако се окаже, че е маслена помпа, трябва ли при смяната й пак да се сменя маслото? Къде в близост до Ст. град продават Селениа и сменят масло? Двигателя е 1.6 16V.
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

ниски обороти?
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Не, нормални са. Не трепват - около 8-900
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

около не е точно първо, второ на оборотомер не може да се вярва толкова точно. не можеш ли да прецеиш на ухо дали не са ниски? ако не на виза. всички останли варианти не са приятни.... селения има на колелото на 4 км в италсервиз. обаче като идеш с твое масло кой ще ти го смени не знам. иначе по сименоновско сменят масла. ако се сменя маслената помпа не е задължително да се смени маслото разбира се, ама то твойто на 7-8000 си му идва времето от единия край.
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Т и Н Кар имат магазин на Ляпчев (в едно ново блокче) от 2-3 години, а отсреща в сервиза с автомивката ще ти го сменят.
          Прикачени файлове
          Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

А може просто датчика да си е позаминал. Това че лампата примигва лекичко не е гаранция че помпата е заминала (говорим за ниво на маслото в норма). На мен лично ми се е случвало на служебната кола да примигва лампата на маслото и точно датчик се оказа (при повишаване на оборотите изгасваше).
            Fiat Punto 1.1 '97

Коментар

Re: Лампата на маслото мига. ПОМАГАЙТЕ!

style34 написа:
              Здравейте колеги,Днес на връщане от работа забелязах, че когато работи на място колата и е напълно загряла лампата на маслото съвсем леко премигва. Подам ли съвсем леко газ изгасва. Маслото ми е на 6-7 хил. км. Долях малко ама пак е така. Дали със смяна може да се оправи? Ако се окаже, че е маслена помпа, трябва ли при смяната й пак да се сменя маслото? Къде в близост до Ст. град продават Селениа и сменят масло? Двигателя е 1.6 16V.
              Здрасти,аз имах същият проблем на същият двигател и си мислех че или помпата се е прецакала или цедката и се е запушила.Отворих картера,разглобих помпата,но всичко си беше нормално.Оказа се датчика за маслото,цената му е около 8лв.Така че първо пробвай с него за да не си играеш като мен с помпата.Друга възможна причина,която не ти пожелавам,е износване на лагерите на двигателя,при което се получава голяма хлабина на черупките и помпата неможе да вдигне наляганемасло.Но първо пробвай с датчика.Успех!

Коментар

Re: Лампата на маслото мига. ПОМАГАЙТЕ!

Колега,смени и масления филтър наред с датчика за налягането на маслото.Ако и тогава не се оправи според мене отива ш на лагери и/или вал и/или маслена помпа.Това всичкото ако маслото е наред.
                Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Коментар

Най-добре е да закачиш на мястото на масления датчик механичен манометър и директно да гледаш за стойностите (0,6 - 0,8 bar на мъртви обороти, ако се нелъжа)! Може проблема да е в измервателната ти система, но може и да е по-сериозно!

Коментар

д

аз също мисля че проблема може да е в дачика кято сменяш маслото го смени не е скъп.
                    тел.0897943620

Коментар

Смени датчика с нов и масления филтър с нов, ако пак свети- отиди да ти замерят налягането на маслото- завива се манометър на мястото на датчика и следва маслената помпа, като се свали картера(заради помпата)- и преглед на основни и биелни лагери. Успех и прави стъпките една по една и ще се оправи! :D
                      Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Благодаря на всички колеги. Днес смених масло, маслен филтър и датчика и днес всичко изглежда наред и лампата не е премигнала изобщо. Дано проблема е решен. А за двигателя не ми се вярва, защото за 4 години не съм имал никакви проблеми, има мощ, пали винаги от раз, не гори масло, антифриза не мърда.Използвах точно сервиза и магазина, за които simeon3000 каза. Друго си е помощта от форума

Коментар

zdr

kolegi az imam mn stranen problem da se pritesnqvam li karam bravo 1.6 16v pri desen zavoi mi svetka lampata za masloto problem li e spored vas i kakav e ???

Коментар

Re: zdr

n1k40 написа:
                            kolegi az imam mn stranen problem da se pritesnqvam li karam bravo 1.6 16v pri desen zavoi mi svetka lampata za masloto problem li e spored vas i kakav e ???
                            Във форума е прието да се пише на кирилица!!!Да проблем е! Вероятно ниско ниво на маслото. Проверете го на щеката!
                            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Може да е като при мен - старо масло или датчик. Елиминирах ги и двете едновременно затова не знам от кое беше. Но маслото беше на 8000 км, така че предполагам датчика.

Коментар

Working...
                              X