абе поне селенията при мен на 8000 почва д аси губи качествата. за съжаление нямам манометър на маслото, но пък започва да го гори, което е сигурен белег. става дума за голд. така че на 8000 аз почвам да се замислям вече за смяна на маслото. а и не знам в тези жеги, на тези км може би да изтънява прекалено маслото и затова. важното е, че проблема ти е не е бил сериозен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лампата на маслото мига.
Collapse
X
-
Re: zdr
n1k40 написа:kolegi az imam mn stranen problem da se pritesnqvam li karam bravo 1.6 16v pri desen zavoi mi svetka lampata za masloto problem li e spored vas i kakav e ???Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Някой с други идеи... и на мен ми става така като е студена колата, докато загрее и после като загрее като натисна по рязко спирачката и намаля по-силно скоростта... Лампата присветва.. преди по-малко, сега повече. Скоро сменях вал, маслото е на 3000 км. Какво може да е ?Brava 1.4 12v (бензин & метан) - бивша
Коментар
-
Проверки:1. Нивото на маслото. В норма ли е?2. Удрян картер?3. Датчик - проверен ли е?Ако е както го описваш, т.е. проблема е на топъл ДВГ само, то маслото е некачествено. Пазара е пълен с такива и то дори скъпите доста често напоследък са по-зле. Бърза проверка може да направиш с щеката. Извади я на топъл двигател и виш за колко време откапва маслото от нея. Доста често се среща да не можеш да извадиш масло с щеката Сам прецени що за лубрикант е! Но не е изключено и да имаш проблем в картера.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Re: zdr
Yavor написа:n1k40 написа:kolegi az imam mn stranen problem da se pritesnqvam li karam bravo 1.6 16v pri desen zavoi mi svetka lampata za masloto problem li e spored vas i kakav e ???Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Re: Лампата на маслото мига.
style34 написа:Здравейте колеги,Днес на връщане от работа забелязах, че когато работи на място колата и е напълно загряла лампата на маслото съвсем леко премигва. Подам ли съвсем леко газ изгасва. Маслото ми е на 6-7 хил. км. Долях малко ама пак е така. Дали със смяна може да се оправи? Ако се окаже, че е маслена помпа, трябва ли при смяната й пак да се сменя маслото? Къде в близост до Ст. град продават Селениа и сменят масло? Двигателя е 1.6 16V.Fiat Punto 1.1,55hp,1996г.
Opel Meriva 1.6 i 16V (101 Hp) AT 2005г.
ex.Fiat Stilo 1.6''16V''103hp,2003г.
ex.Alfa Romeo 156,1.8"16V"144hp,2000г.
ex.Fiat Brava 1.9,JTD,105hp,1999г.
Коментар
-
Danchojn написа:Проверки:1. Нивото на маслото. В норма ли е?2. Удрян картер?3. Датчик - проверен ли е?Ако е както го описваш, т.е. проблема е на топъл ДВГ само, то маслото е некачествено. Пазара е пълен с такива и то дори скъпите доста често напоследък са по-зле. Бърза проверка може да направиш с щеката. Извади я на топъл двигател и виш за колко време откапва маслото от нея. Доста често се среща да не можеш да извадиш масло с щеката Сам прецени що за лубрикант е! Но не е изключено и да имаш проблем в картера.Brava 1.4 12v (бензин & метан) - бивша
Коментар
-
Danchojn написа:Ами лошото налягане на маслото може да бъде от:1. Калпаво масло2. Повредена(износена)маслена помпа3. Калпав маслен филтър4. Износени лагери на колянов вал5. Повредени маслени магистралиBrava 1.4 12v (бензин & метан) - бивша
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар