Какво може да съм направил на двигателя? Чул съм че фиатките са защитени, не се срещат буталата с клапаните-вярно ли е? Движех се с не повече от5-6 км.ч. и чух тропване но на пластмаса и двигателя изгасна. Пробвах да запаля един път-върти все едно само стартера и се сетих че може да е станала белята.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъсах ангренажен ремък FIAT MAREA 1.6 16
Collapse
X
-
Удара е гарантиран само ако ремъка е скъсан изцяло и коляновият вал успее да направи поне 1 пълен оборот - тоест всяко бутало да стигне до ГМТ. При това разпределителният вал трябва да е останал в положение при което поне част от клапаните са изцяло отворени. В много случаи това просто не се случва. Всичко е вероятности и късмет.Дано си извадил късмет колега.Fiat Stilo 1.2 16V 2003г.
Коментар
-
да не ти пука толкова много.Най-много 16 криви клапана (50...60лв втора употреба).После ти шлайфат главата и напасват клапани - 120 -150лв.Нов ремък и ролки и гарнитура глава + труд.до 800...1000лв. трябва да се вместиш според мен при най-лошият случай.Аз не бих дал повече от 400лв.За 500+ лева се купува друг мотор, което също е вариант.
Коментар
-
sugarboy написа:Колеги, извинявам се, че се намесвам в темата на колегата, но на колко километра се сменя ангренажният ремък и ролките на този мотор, че почвам вече и аз да се замислям за тази операция?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
ремъка съм сменил преди 2 год. и съм минал 25-26000км. Не е никъде отвътре и отвън напукан не са му изядени зъбцитеОтрязан е като с нож има само три четири стърчасти власинки Абсолютно менте май е билА сега сумитеРемък с ролките-130Гарнитури/ всички/ по главата, гумички, комплект 16 клапана-210лвДо тук 340лв. - това е с 10% отстъпкаЗа работа - утре.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар