Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъсах ангренажен ремък FIAT MAREA 1.6 16

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скъсах ангренажен ремък FIAT MAREA 1.6 16

Какво може да съм направил на двигателя? Чул съм че фиатките са защитени, не се срещат буталата с клапаните-вярно ли е? Движех се с не повече от5-6 км.ч. и чух тропване но на пластмаса и двигателя изгасна. Пробвах да запаля един път-върти все едно само стартера и се сетих че може да е станала белята.

При 1.6 16V работата е лоша при късане на ремък. Преди колко км го сменя?
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Честито!

Коментар

к

гаранция поне 8клапана са ударени 100%съм сигорен.
        тел.0897943620

Коментар

Дам, тоя двигател 100% среща буталата с клапаните когато се скъса ремъка. Колко клапана обаче... като свалиш главата ще видиш.
          Fiat Punto 1.1 '97

Коментар

Удара е гарантиран само ако ремъка е скъсан изцяло и коляновият вал успее да направи поне 1 пълен оборот - тоест всяко бутало да стигне до ГМТ. При това разпределителният вал трябва да е останал в положение при което поне част от клапаните са изцяло отворени. В много случаи това просто не се случва. Всичко е вероятности и късмет.Дано си извадил късмет колега.
            Fiat Stilo 1.2 16V 2003г.

Коментар

да не ти пука толкова много.Най-много 16 криви клапана (50...60лв втора употреба).После ти шлайфат главата и напасват клапани - 120 -150лв.Нов ремък и ролки и гарнитура глава + труд.до 800...1000лв. трябва да се вместиш според мен при най-лошият случай.Аз не бих дал повече от 400лв.За 500+ лева се купува друг мотор, което също е вариант.

Коментар

резултата при сваляне на главата-изкривени 8/всички/ изпускателни и 4 смукателни. Този мотор няма защита.

Коментар

Много ясно! Никоя спринтьорка няма... "защита"! Отркрихме топлата вода! Затуй 300 пъти съм писал в тоя форум - незвисимо какво е казал продавача - задължително се сменят ремъците и ролките и маслата и филтрите! Проверка на ходовата част и окачването и на спирачките!

Коментар

Колеги, извинявам се, че се намесвам в темата на колегата, но на колко километра се сменя ангренажният ремък и ролките на този мотор, че почвам вече и аз да се замислям за тази операция?
                    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

sugarboy написа:
                      Колеги, извинявам се, че се намесвам в темата на колегата, но на колко километра се сменя ангренажният ремък и ролките на този мотор, че почвам вече и аз да се замислям за тази операция?
                      по-скоро се гледа препоръчаното от ремъка- от неговото качество зависи колко ще издържи, а не каква е колата. на мен ми гарантираха 60 000 за моя ремък. ако стигна 50 000 ще го сменя, ама едва ли ще съм аз този. иначе аз като взех колата първо махнах капака на агренажа, прецених състоянието на ремъка, направих 30 000 км с още една проверка и го смених. не защото ми се свидеше, а защото ме беше страх на какъв ментак ще попадна. въпреки моите 30 000 ремъка беше перфектен като го махнах. хубавите ремъци карат много. навремето ладата ни й направихме 400 000 с една смяна на ремъка :D
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

ремъка съм сменил преди 2 год. и съм минал 25-26000км. Не е никъде отвътре и отвън напукан не са му изядени зъбцитеОтрязан е като с нож има само три четири стърчасти власинки Абсолютно менте май е билА сега сумитеРемък с ролките-130Гарнитури/ всички/ по главата, гумички, комплект 16 клапана-210лвДо тук 340лв. - това е с 10% отстъпкаЗа работа - утре.

Коментар

Boci написа:
                          ремъка съм сменил преди 2 год. и съм минал 25-26000км. Не е никъде отвътре и отвън напукан не са му изядени зъбцитеОтрязан е като с нож има само три четири стърчасти власинки Абсолютно менте май е бил
                          кажи какъв беше ремъка и откъде го взеда знаем от къде да не пазарим
                          2015 Renault Megane Expression GT
                          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Дано минеш с толкова и всичко да е наред след ремонта. Аз сменях ремъка миналата седмица в Тех-ко, че му дойде времето:1. Агренажен ремък Гейтс с ролки SKF - 202,30лв.2. Двата външни ремъка общо 35лв.3. Труд 80лв.В крайна сметка общо 317,30лв.
                            The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                            Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                            Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

а DAYCO читави ли са?
                              Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
                              Moonsteppers - All over the world and beyond ...

Коментар

Working...
                              X