Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нормално ли е... гумите ми да са напомпани на 4,2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И недей я помпай много, че в неделя в голямата жега като ходих на плаж на един му гръмна гумата както си беше паркирал
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Ходих и ги спаднах...Надявам се сега да няма проблем

--------------------

Коментар

Re: Нормално ли е... гумите ми да са напомпани на 4,2

Huku написа:
        Купих си нова кола, от ИталияКарах я около 300 километра и реших да си проверя налягането в гумите...Отивам и то е 4,2 атмосфери Спаднах една 2,2 а тя стои мека, като на капла...На самата гума пише че максималното е 116 psi, 4,2 атмосфери е равно на 62 psi и един приятел ми каза че това е нормално.Аз ги спаднах малко и ги оставих на 3,5...Гумите са 185/55/15 Дънлоп Спорт 2000 Нормално ли е да са толкова напомпани
        Това с оранжевото не мога да го повярвам докато не го видя 116 пси са 7.9 бара, а нормална гума напомпена над 3.5 бара почва да разкъсва нишки по платовете на страницата след известно каране и става крива като змия.Да не говорим че да се кара над 3 бара е пълен абсурд, контактното петно намалява доста и сцеплението намалява драстично а и колата все едно е с пластмасови гуми от към комфорт на возене.
        sigpic
        Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
        475HP 11,5/1,9/191
        YouTube

Коментар

Толкова пише...Може да снимам и да ви покажа

--------------------

Коментар

Колега, или гумите ти са китайско копие, или манометъра не е в ред! Ти за толкова време не отиде ли до гумаджия?
            Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Working...
            X