Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нормално ли е... гумите ми да са напомпани на 4,2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нормално ли е... гумите ми да са напомпани на 4,2

Купих си нова кола, от ИталияКарах я около 300 километра и реших да си проверя налягането в гумите...Отивам и то е 4,2 атмосфери Спаднах една 2,2 а тя стои мека, като на капла...На самата гума пише че максималното е 116 psi, 4,2 атмосфери е равно на 62 psi и един приятел ми каза че това е нормално.Аз ги спаднах малко и ги оставих на 3,5...Гумите са 185/55/15 Дънлоп Спорт 2000 Нормално ли е да са толкова напомпани

--------------------

Ако колата ти е микробус - да, иначе - не
    Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

Колата е Фиат Браво 1,9 jtdА някаква таблица, че не мога да намеря къде по колата пише за налягането на гумите

--------------------

Коментар

Я смени уреда за измерване най-добре Свали си също FIAT BRAVO/ BRAVA SERVICE MANUAL , там пише всякакви работи - гуми, джанти, течности, схеми... всичко!Защо смени 1.6-цата с 1.9 ЖТД ? И отговор не търся...

Коментар

Зае*и таблицата по колата. Гледай какво препоръчва производителя на гумата.Това е от сайта на Dunlop за SP Sport 2000 и за твоята кола:
          Прикачени файлове
          Alfa 159 SW 2.4 Ti
          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Мерси много за отговорите, ще ходя дда ги спадна до необходимото

--------------------

Коментар

Да не би производителя гумата да има собствена информация, а не такава от производителя на колата ? Същото го пише и в сървис мануалите. Предни 2.3, задни 2.2, при натоварване - 2.3.

Коментар

Не се доверявай на този манометър.Отиди на друго място и пак ги провери,за да си напълно сигурен.
                COUPE 1.8 16V
                Volvo XC90 T6

Коментар

В никакъв случай не се доверявяй на манометрите по бензиностанцийте.
                  FIAT Brava 1.6 16v 1996г.
                  FIAT Doblo 1.2 8v 2001г.

Коментар

На 4,2 невозеше ли прекалено твърдо?
                    FIAT Doblo 1.2 8v 2001г.

Коментар

4,2 не е реално да е било. Провери си манометъра.

Коментар

Работил съм преди известно време на "гумажийница" и гума на кола не съм виждал да се помпи на такива атмосфери!От 1,9 до 2.8 макс според автомобила,като за фиата 2,2.

Коментар

На 4,2 невозеше ли прекалено твърдо?
                          FIAT Doblo 1.2 8v 2001г.

Коментар

Понеже колата е нова, ми казаха че на новите коли помпат винаги гумите на 4,0-4,5Имам и един приятел с нов шевролет, и ново пежо... и двамата ми казаха едно и същоИ техните са Били така

--------------------

Коментар

Huku написа:
                              Понеже колата е нова, ми казаха че на новите коли помпат винаги гумите на 4,0-4,5Имам и един приятел с нов шевролет, и ново пежо... и двамата ми казаха едно и същоИ техните са Били така
                              Да се смея ли? Да плача ли? Какво да правя?... Иди в гумаджийница и поискай да ти проверят налягането на гумите! 2,1 - 2,3 бара - ни повече, ни по-малко (за да имаш равномерно износване на гумата по цялата ширина на протектора)! Безплатна е услугата! Избягвай манометрите на бензиностанциите, щото са под всякаква критика!

Коментар

Working...
                              X