Колеги, втвърди ми се волана на Фиат Купето и сам доста обезпокоен да не е нещо сериозно. Все пак говорим за доста пари. Та, преди време незнаех колко да досипя и налях до горе (след 2месеца ме осветиха), за което маслото е било връщано от помпата на хидравликата (Поне го поосвежих на вискозитет, а старото масло е черно, това лошо ли е ). Като навивам волана се чуват слаби скърцащи звуци, както и се усеща тромавост на волана! Имам съмнения в хидравличния филтър и мисля да го сменя(каде се намира), както и маслото изцяло. Може ли да се повреди помпата на хид. рейка? Преди време смених спирачните дискове от пред - може ли да са дебалансирали предницата и да оказват влияние на рейката? Благодаря ви много!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с кормилната уредба на Купе!
Collapse
X
-
Свали ремъка на помпата,виж как се върти шайбата,преди да го свалиш виж да не се е разтегнал и буксува.Погледни маншоните на вътрешните накрайници да не са покъсани и да си е е*ало мамата от прах и мизерия.Рейка трудно се разваля,можеби помпата ти дава проблеми.Смени цялото масло в системата,почисти и измий хубаво помпата.Това са най лесните и евтини начини за начало,а дано и за край на проблема ти.УспехFiat Tipo
Corsa b комби !
-
pecata написа:Свали ремъка на помпата,виж как се върти шайбата,преди да го свалиш виж да не се е разтегнал и буксува.Погледни маншоните на вътрешните накрайници да не са покъсани и да си е е*ало мамата от прах и мизерия.Рейка трудно се разваля,можеби помпата ти дава проблеми.Смени цялото масло в системата,почисти и измий хубаво помпата.Това са най лесните и евтини начини за начало,а дано и за край на проблема ти.УспехNPD написа:Не съм чувал хидравликата да има филтър.Смени си хидравличното масло и както казва колегата погледни помпата дали не затяга.Fiat Coupe 2.0 20V 98g. Pininfarina
Къде отиваш ти, може би?
Коментар
-
Къде седи филтъра,че до сега никога не съм виждал.Казанче за масло> хидравлична помпа>хидравлична рейка>казанче,в този затворен кръг не виждам къде е филтъра,даже в момент имам едно браво като това от подписа ти с разглобен мотор и на него не виждам къде има филтър.иначе аз хидравличната система я чистя с няколко наливания и източвания на ново масло.
Коментар
-
Колега pugsy, продавам авточасти и във програмата ни, като избереш на дадена кола за филтрите излиза и хидравличен филтър! Продавали сме даже 1 :P Филтърчето прилича на малкият горивен филтър които седи след големия (ако не се бъркам). Знам само, че хидр. филтърчета се намират доста трудно, като се предлагат само от 2 производителя (Friesen и Quinton Hazell за италианките), като в София се предлагат от една Пловдивска фирма (не се сещам коя).П.П. При положение че Купето е доста ниска кола, как да проверя маншоните?Fiat Coupe 2.0 20V 98g. Pininfarina
Къде отиваш ти, може би?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар