Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с кормилната уредба на Купе!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с кормилната уредба на Купе!

Колеги, втвърди ми се волана на Фиат Купето и сам доста обезпокоен да не е нещо сериозно. Все пак говорим за доста пари. Та, преди време незнаех колко да досипя и налях до горе (след 2месеца ме осветиха), за което маслото е било връщано от помпата на хидравликата (Поне го поосвежих на вискозитет, а старото масло е черно, това лошо ли е ). Като навивам волана се чуват слаби скърцащи звуци, както и се усеща тромавост на волана! Имам съмнения в хидравличния филтър и мисля да го сменя(каде се намира), както и маслото изцяло. Може ли да се повреди помпата на хид. рейка? Преди време смених спирачните дискове от пред - може ли да са дебалансирали предницата и да оказват влияние на рейката? Благодаря ви много!!!
    Fiat Coupe 2.0 20V 98g. Pininfarina

Къде отиваш ти, може би?

Свали ремъка на помпата,виж как се върти шайбата,преди да го свалиш виж да не се е разтегнал и буксува.Погледни маншоните на вътрешните накрайници да не са покъсани и да си е е*ало мамата от прах и мизерия.Рейка трудно се разваля,можеби помпата ти дава проблеми.Смени цялото масло в системата,почисти и измий хубаво помпата.Това са най лесните и евтини начини за начало,а дано и за край на проблема ти.Успех
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

Коментар

Не съм чувал хидравликата да има филтър.Смени си хидравличното масло и както казва колегата погледни помпата дали не затяга.
      COUPE 1.8 16V
      Volvo XC90 T6

Коментар

pecata написа:
        Свали ремъка на помпата,виж как се върти шайбата,преди да го свалиш виж да не се е разтегнал и буксува.Погледни маншоните на вътрешните накрайници да не са покъсани и да си е е*ало мамата от прах и мизерия.Рейка трудно се разваля,можеби помпата ти дава проблеми.Смени цялото масло в системата,почисти и измий хубаво помпата.Това са най лесните и евтини начини за начало,а дано и за край на проблема ти.Успех
        Мерси много колега
        NPD написа:
        Не съм чувал хидравликата да има филтър.Смени си хидравличното масло и както казва колегата погледни помпата дали не затяга.
        Всяка кола с хидравлика има! Интересното е, че повечето хора не обръщат никакво внимание на хид. масло(или гледат само за нивото му) и филтъра, и карат до послено.Незнаех че помпата се задвижва от пистовия ремък! Мога ли да свърша всичко сам или е работа за сервиз?Специално за смяната на маслото да питам - свалям казанчето, почиствам, наливам ново масло и готово... или не е толкова лесно :P !

Къде отиваш ти, може би?

Коментар

Къде седи филтъра,че до сега никога не съм виждал.Казанче за масло> хидравлична помпа>хидравлична рейка>казанче,в този затворен кръг не виждам къде е филтъра,даже в момент имам едно браво като това от подписа ти с разглобен мотор и на него не виждам къде има филтър.иначе аз хидравличната система я чистя с няколко наливания и източвания на ново масло.

Коментар

Колега pugsy, продавам авточасти и във програмата ни, като избереш на дадена кола за филтрите излиза и хидравличен филтър! Продавали сме даже 1 :P Филтърчето прилича на малкият горивен филтър които седи след големия (ако не се бъркам). Знам само, че хидр. филтърчета се намират доста трудно, като се предлагат само от 2 производителя (Friesen и Quinton Hazell за италианките), като в София се предлагат от една Пловдивска фирма (не се сещам коя).П.П. При положение че Купето е доста ниска кола, как да проверя маншоните?

Къде отиваш ти, може би?

Коментар

Ми много просто,дигаш на крик завираш се и оглеждаш внимателно отдолу,ще ги видиш.Колкото до свалянето на ремъка-не е трудно но ако мислиш че няма да се справиш в сервиз ще ти го свалят и качат за 10 лева за да видиш как се движи помпата.
              Fiat Tipo
              Corsa b комби !

Коментар

Акъл море, глава шамандура съм Мерси много колеги!

Къде отиваш ти, може би?

Коментар

Working...
                X