Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

нестабилни обороти и голям разход на браво 1.6 103кс

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    нестабилни обороти и голям разход на браво 1.6 103кс

    Здравейте..аз от скоро съм тук, но доста изчетох..интересни неща може да открие човек.и така имам Браво 1.6 16В 103кс..когато е на свободна, стрелката на оборотите леко играе.чува се едно такова тракане все едно че мотора е дизелов (е не чак толкова но..) и по някое време вибрациите се увеличават след това пак намалят.. освен това ми гори доста..градско си знае 11-12..на дълго околло 7-7.5...влезе ли си в оборот няма проблеми иначе само при ниски.по едно време светна една червена дюза на таблото.значело че има проблем в електрониката..отидох в автосервиз дунев, където ми смениха някакъв датчик ковто давал инфо за положението на валовете.бил много важен.смениха ми кабелите към свещите, презацепиха ангр ремък.сега като че ли е леко по стабилна, има промяна определено.но по някога стрелката пак играе.то е лекичко но неприятно.от сервиза ми казаха че било хубаво да се отвори дв. да се вдели и клапаните, но май ще е за следващият път. ако някои има идея къде може да е проблема да ми каже. освен това имам още нещо да питам..относно спортните филтри.има ли смисъл да си сложа(вие ще кажете какъв)..важното е разхода да падне.също и от къде мога да си набавя заден спойлер...охх много стана..друг път пак ще питам :P предварително благодаря

    #2
    Кога ти играят оборотите, на загряла кола на място или на току що запалена? При мен така играеха лятото, докато не смених свещите. Сега като запаля на студеното дигат 1800 и плавно падат, а лятото играеха от 1700-1000. Това тракане и при мен като че ли се получава, обаче когато колата е загряла и държи много ниски обороти, но стрелката е в най-долно положение и не мърда.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

    Коментар


      #3
      май и при загрята и при студена играят..но под играене разбирай в порядкъка на 60-70 оборота,т.е. не повече от 1-2 мм(в двете посоки) от разграфението за 900оборота...иначе като я запаля и е студена си качва нагоре и след това падат.а за свещите незнам.когато ги гледаха в сервиза казаха че са ок.те са оргинални на фиат, но може и да има и по-добри..

      Коментар


        #4
        при каква температура работи? Поддържа ли си близо до 90-те градуса или е по-ниска винаги?
        FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

        Коментар


          #5
          Смени си и свещите. При мене доста се промени работата на двигателя след тази операция. Може да са ти казали, че са добре, но няма да навреди. Не са толкова скъпи.
          PUNTO Selecta

          Коментар


            #6
            ами незнам точно колко градуса е, но никога дори не е надвишавала 1/4 от разграфението ...най-много 1/4...незнам колко е едно отмятане...а за свещите се чудя дали оригинални на фиат или некви други(ако има по-добри)

            Коментар


              #7
              diyan123 написа:
              ами незнам точно колко градуса е, но никога дори не е надвишавала 1/4 от разграфението ...най-много 1/4...незнам колко е едно отмятане...а за свещите се чудя дали оригинални на фиат или некви други(ако има по-добри)
              ами 1/4 е малкоако показанието е вярнои при мен беше горе долу такасега с новия термостат от hit-ko си качва до малко преди средата и си стои тамсамо в задръстване стига до половината
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

              Коментар

              Working...
              X