Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с инвертор за лаптоп и двигател на Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с инвертор за лаптоп и двигател на Браво

Имам си едно инвертерче за захранване на лаптоп в кола. Бях му правил едни модификации че беше изгоряло.Днеска на запален двигател го включвам в запалката и двигателя се разтресе за 2 оборота и изгасна.Установих че проблема идва от инвертора- когато е включен и двигателя се побърква.Ако го включа докато карам в движение и мотора почна да работи като жигула с 20 на 4 та - някак се тресеше и колата спря.Казвайте на какво се дължи някакви смущения ли вкарва що ли Инвертора изпуши миналата седмица. и му смених няколко шотки диоди.Възможно ли е да се получава понеже смених SR540 с SB560?
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Re: Проблем с инвертор за лаптоп и двигател на Браво

infineon написа:
    Имам си едно инвертерче за захранване на лаптоп в кола. Бях му правил едни модификации че беше изгоряло.Днеска на запален двигател го включвам в запалката и двигателя се разтресе за 2 оборота и изгасна.Установих че проблема идва от инвертора- когато е включен и двигателя се побърква.Ако го включа докато карам в движение и мотора почна да работи като жигула с 20 на 4 та - някак се тресеше и колата спря.Казвайте на какво се дължи някакви смущения ли вкарва що ли Инвертора изпуши миналата седмица. и му смених няколко шотки диоди.Възможно ли е да се получава понеже смених SR540 с SB560?
    По всяка вероятност след модификациите в инвертора получаваш някакви смущения по захранването 12 волта и контролера се шашва.Може би трябва да направиш някаква филтрираща система към входа на захранването на инвертора по подобие на тези на аудиосистемите.

Коментар

Не е възможно да е само от диодите.Само диодите ли си сменял и в каква верига са?Сигурен ли си че са истински Шотки,да не са някой ментета новите?А работи ли нормално инвертора при изключен двигател?Каква е консумацията му без да е натоварен във вторичната си страна?Дай модела на инвертора.
      AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
      HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
      Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

аве има няква загадка но според мен прави прекалено голяма консумация на ток и от там спъва генератора на колата,а тои от своя страна двигатела и гасне ... при мене имаше нещо подобно с вентилатора на радиатора понеже не е оригиналния и изглежда дърпа повече ток , като се вклучеше на място и колата гаснеше... Дигнах си оборотите и се по оправи... ама ако ти прави така и на пълна газ става няква магия ... иначе и аз имам инвертор Белкин 220v 350w но си работи добре някои им обращат вентилаторите да духат на вън... Успех дано разкиреш загатката...
        >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Re:

Fiat_Punto11 написа:
          аве има няква загадка но според мен прави прекалено голяма консумация на ток и от там спъва генератора на колата,а тои от своя страна двигатела и гасне ... при мене имаше нещо подобно с вентилатора на радиатора понеже не е оригиналния и изглежда дърпа повече ток , като се вклучеше на място и колата гаснеше... Дигнах си оборотите и се по оправи... ама ако ти прави така и на пълна газ става няква магия ... иначе и аз имам инвертор Белкин 220v 350w но си работи добре някои им обращат вентилаторите да духат на вън... Успех дано разкиреш загатката...
          Ами не е поради голяма консумация, първо вътре има предпазител 10 А пък и колата има, То не е затормозяване ами направо спира, като го включа мотора прави 2-3 оборота някак супер несинхронно и тресящо и спира.Както каза Hadjov по скоро смущения ама за първи път виждам някаква апаратура да пречи на колата винаги е обратното.Иначе въпросния инвертор е с ШИМ В гадното ЕКУ какво толкова има дето се вляе от смущения???
          FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

iakvvu написа:
            Не е възможно да е само от диодите.Само диодите ли си сменял и в каква верига са?Сигурен ли си че са истински Шотки,да не са някой ментета новите?А работи ли нормално инвертора при изключен двигател?Каква е консумацията му без да е натоварен във вторичната си страна?Дай модела на инвертора.
            Незнам дали са менте старите бяха SR540 новите са SB560, пак ги дават шокти диоди.Освен диодите съм сменил и един електролит 1000 мФ че му се беше разтопил единия крак, сложих по голям.Можел има някакво означение само с изходния ток не пише друго отгоре.Иначе инвертора работи. Под товар харчи около 5-6 А без товар около 50 мА това преди модификацията сега не съм го мерил.А и друго. Сега ако опитам да меря напрежението на колата при включен инвертор и мултицета се шашка, почва да показва някви шантави стойности.
            FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Какво значи модификация??? Нещо си променял по схемата или имаш предвид ремонта?Не може заради сменени няколко диода и един капацитет да има такъв проблем.Или ти си си вкарал някой автогол или след дефекта е останало още нещо неотстранено.Напиши модела на инвертора.
              Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

iakvvu написа:
                Какво значи модификация??? Нещо си променял по схемата или имаш предвид ремонта?Не може заради сменени няколко диода и един капацитет да има такъв проблем.Или ти си си вкарал някой автогол или след дефекта е останало още нещо неотстранено.Напиши модела на инвертора.
                Ами модела е SP8 2(римско)- 80 w.Китайски куче марка.Освен ремонта друго не съм сменял.Когато изгоря през въпросния извод на кондензатора за малко хвърчеше волтова дъга докато се разтопи на по голямо разстояние, и два диода се бяха разцепили буквално, а ги дават за 5 А.Освен това тогава почна да издава един много специфичен пищящ звук.
                FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

infineon написа:
                  А и друго. Сега ако опитам да меря напрежението на колата при включен инвертор и мултицета се шашка, почва да показва някви шантави стойности.
                  Kakто ти казах,инвертора ти генерира смущения по захранващата мрежа 12 в.Ако си прочетеш подробно експлоатационното описание на колата е казано:поставянето на неподходяща алармена система или аудиосистема на колата може да се отрази отрицателно върху електронното управлението на двигателя.В същия контекст лепенки на последните модели са залепени на задния капак на колата.Така,че помисли и направи необходимото.Има решение.

Коментар

Еми вземи си сложи един филтър, мисля по car-audio магазини ще намериш, ако ли не спретни си сам един и без да го смяташ пак ще е от полза.
                    ex. Fiat Marea 1.6 16 - 1999
                    Mazda 6 2.0 Petrol GY 2006

Коментар

Видях го проблема.На осцилоскоп захранващото напрежение и като е включен инвертора почват някакви доста остри пулсации с връх около 20 волта в захранващото напрежениеГледах го с ЕО 213Защо не беше карбуратор. С тия електроники бляк.Сложих филтър с дросел и 2 кондензатора( дето се слагат на входа на приемници) ама не помага пак умира колата като го включа.
                      FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Филтрите за които колегите те съветват няма да ти свършат никаква работа,защото те се слагат за да предпазват от филтрации в захранването не от уреда към колата а обратно,да обира пулсациите причинено от работата на динамото и други електрически модули.Зададената честота на режекция(отрязване) е много по ниска от тази при която работи инвертора ти,така че го забрави този вариант.Честотата на инвертора е поне 20 kHz.Утре ще опитам да ти кача схемичка за подтискане на тези пулсации.Ако можеш да намериш от някъде стерофлексни кондензатори,като стойност 100-200 pF,може да сложиш един-два паралелно на входа,а за да подсилиш ефекта последователно на (+) и (-) може да използваш първичните намотки на два мрежови трансформатора(малки,не поголеми от 200-300 mW) да речем 220/6 или 220/9 волта.Това като за начало ако няма какво да правиш утре.А аз по касно ще ти пусна схемичка.А инвертора ти има ли някакви филтърни групи на входа си?
                        Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Working...
                        X