Колата ми е Брава 1.6 16в.Незнам как и откаде се вадят лампичките за да ги сменя с нови.Който е сменял да пише,за да не правя глупости.Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се сменят лампите на номера?
Collapse
X
-
Ако номерът пречи, както е описал колегата, провери дали ако залегнеш под колата няма да можеш да бръкнеш с ръка, и да достигнеш до буксата. Моите така го сменям. Всъщност само веднъж ги смених със светодиоди, за да не ми се налага да бъркам никога повече там. Лампичката е нормалната габаритна за автомобила: W5W (в мигачите в калника също е такава.)
Коментар
-
колега ако рамката на номера(ако мога така да го нарека) натиска лампичките, не се захващай по трудния начин, имах същия проблем и го реших много лесно. Отидох до кат да ги питам дали неможе да го смъкнат малко по надоло, пича там каза че неможе но ми обясни как да сваля "пломбирания" номер.Та значи, заставаш отзад и с една отверка внимателно откачаш най-левия чоп от късата страна, после двата наи леви от горе и отдоло, след това надигаш номера и когато излезе от дупчицата дето влиза пломбата просто го издърпваш настрани и излиза целия. Тази пломба е чист та*ак, тя просто влиза в дупчицата а не държи нищо. после с отверката развиваш 2-те види, сваляш пластмасата, сменяш крушките и по обратен ред прашиш всички. Само недей напъва много чоповете защото ще ги счупиш. Успех и дано съм бил полезен.Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
Що карате човека да ползва най-сложните методи ? И основен ремонт може през ауспуха да се прави, ама в случая колегата Vladim e дал най-бързият и лесен начин ако не пречи номера, а аз - ако пречи, и може да се бръкне под бронята. На Брава ЖТД може. На Браво обаче, пак ЖТД - не може. Там може и през въздушния филтър да се мъчи човек.
Коментар
-
Re: q
cls618 написа:Колега, не барай номера Просто развии болчетата на бронята(камък 10), които се намират - като отвориш капака на багажника непосредствено под механизма за заключване. И спокойно си бъркаш и ги сменяш.FIAT Brava 1.6 16v 1996г.
FIAT Doblo 1.2 8v 2001г.
Коментар
-
ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИПРИ МОЕТО БРАВО ГИ СМЕНЯМ БЕЗ ПРОБЛЕМС МНОГО ТЪНКО НОЖЧЕ СЕ СВАЛЯ САМО ПРОЗРАЧНАТА ПЛАСТМАСОВА ЧАСТ ТРЯБВА ДА СТЕ ВНИМАТЕЛНИ ПЪХАТЕ НОЖЧЕТО И ЛЕКО НАТИСКАТЕ НАДОЛУ И ТАКА ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ СВАЛЯТЕ "ПРОЗОРЧЕТО" И СМЕНЯТЕ ЛАМПИЧКАТА ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ И ПРИ БРАВАТА Е ПО СЪЩИЯ НАЧИН УСПЕХFIAT BRAVO 1.2 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар